Уряд схвалив зміни до Закону України про рекламу щодо заборони рекламування дієтичних добавок по телефону

01 Березня 2017 8:13 Поділитися

Уряд схвалив зміни до Закону України «Про рекламу» щодо заборони реклами дієтичних добавок по телефонуЯк раніше повідомляло наше видання, 1 березня відбулося чергове засідання Уряду, на якому серед іншого було ухвалено проект змін до Закону України «Про рекламу», розроблені МОЗ України

У той же час, Пресс-служба МОЗ України повідомляє, що Міністерство підготувало проект змін до 21 статті Закону України «Про рекламу», що стосуються заборони використання телефонів для реклами дієтичних добавок.

Необхідність вносити зміни викликана численними скаргами до МОЗ України на недобросовісних продавців. Реклама у засобах масової інформації пропонує та пропагує населенню використовувати дієтичні добавки у якості лікарських засобів.

Як зазначено у скаргах, за номерами телефонів, що зазначаються в рекламі певних дієтичних добавок, відповідають особи, які видають себе за представників закладів охорони здоров’я, науковців, посадових осіб.

Працівники таких кол-центрів реалізують дієтичні добавки як лікарські засоби, пропонують компенсації за неефективне лікування та, користуючись довірою людей, використовують усі доступні методи, щоб заволодіти їхніми коштами.

Звернення щодо можливих шахрайських дій зазначених осіб спрямовані за належністю до Міністерства внутрішніх справ України. У відповідь МВС інформує МОЗ, що перевірки за даними діями припинені у зв’язку із відсутністю фактів, які б вказували на наявність кримінального правопорушення.

Проект Закону України погоджено без зауважень з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством фінансів України, Державною регуляторною службою України. Зауваження Міністерства юстиції України враховано в повному обсязі. Під час процедури громадського обговорення проекту Закону України шляхом розміщення на офіційному веб-сайті МОЗ України пропозицій та зауважень не надходило.

За матеріалами Пресс-служби МОЗ України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті