«Охорона здоров’я 2007»: черговий крок до світових досягнень

За традицією, яка стала вже звичною для всієї медичної спільноти України, 16 жовтня 2007 р. в Києві в Міжнародному виставковому центрі відкрилась виставка «Охорона здоров’я 2007». Її організаторами цього року виступили компанії «ITE Group Plc» (Великобританія), «GIMA» (Німеччина), «Зовнішекспобізнес» (Україна), «ITE LLC» (Росія) та «Прем’єр Експо» (Україна).

Серед тематичних розділів, які були представлені цього року, слід відзначити такі:

Медика — діагностичні прилади й установки, рентгенівська діагностика і променева терапія, обладнання для радіаційної медицини, електромеханічне обладнання, прилади для терапії, ортопедії та реабілітації; обладнання для лікарських кабінетів, лікувальних установ і лікарень; інструментарій, видаткові матеріали, дезінфекційні й санітарні засоби, медичні послуги.

Фарма — лікарські засоби, вакцини, ферменти, гомеопатичні препарати, мінеральні й вітамінні препарати, гормони, ОТС-продукти, біологічно активні добавки, дієтичне і дитяче харчування, товари аптечного асортименту, обладнання для виробництва фармпрепаратів, біологічних досліджень.

Дент — стоматологічне обладнання, інструментарій, видаткові матеріали.

Оптика — офтальмологічне та оптичне обладнання, окуляри, лінзи.

Лабор — технології та обладнання для лабораторій.

Медицина катастроф — засоби для надання невідкладної допомоги, транспортування хворих, мобільні госпіталі, автомобілі швидкої допомоги та реанімобілі, комп’ютерні системи прийому і передачі викликів, системи обробки даних і моніторингу.

Краса і здоров’я — пластична хірургія, обладнання для косметологічних салонів і клінік, SPA-салонів, апарати для корекції фігури, лікувальна та професійна косметика.

Під час урочистого відкриття виставки було сказано багато теплих слів як на адресу її організаторів, так і учасників та гостей.

Микола Поліщук Радник Президента України, голова Національної ради з питань охорони здоров’я, член-кореспондент АМН України Микола Поліщук зачитав привітання Президента, в якому, зокрема, зазначено, що цей спеціалізований захід, на якому щороку презентують новітні технології, останні досягнення світових та вітчизняних виробників лікарських засобів і обладнання, став надзвичайно популярним серед медичних фахівців України. Віддзеркалюючи актуальні проблеми сьогодення, напрями і темпи розвитку системи охорони здоров’я, форум сприяє впровадженню нових досягнень у медичній галузі, взаємовигідній співпраці та подальшому інноваційному розвитку. Він також висловив переконання, що ця виставка відкриє ще більші можливості перед українськими виробниками, підвищить конкурентоспроможність їхньої продукції на зовнішньому ринку та сприятиме підвищенню рівня надання медичних послуг у нашій країні.

Юрій Гайдаєв Міністр охорони здоров’я України Юрій Гайдаєв, висловлюючи вітання від Міністерства, наголосив, що ця виставка є визначною подією для сучасного ринку медичної апаратури, фармацевтичної продукції та оптики, адже вона першою з подібних заходів в  Україні стала дійсним членом Міжнародного союзу виставок і ярмарків, і на сьогодні є четвертою в Європі серед спеціалізованих медичних виставок. Невипадково в 2007 р. експозиція виставки розміщена в найбільшому павільйоні Міжнародного виставкового центру, на ній представлені 375 компаній з 23 країн світу, серед яких — 94 міжнародні.

Медична техніка в закладах охорони здоров’я України потребує сьогодні планомірного переоснащення. Ю. Гайдаєв зазначив, що в останні роки МОЗ України вдалося закупити значну кількість вкрай необхідного медичного устаткування, серед якого обладнання для педіатрії, акушерства і гінекології, радіологічне, мамографічне, ангіографічне, томографічне, лабораторне та наркозно-дихальне. В  той же час кошти, що виділяються з державного бюджету на закупівлю медичного обладнання, недостатні. Нині потреба в медичному обладнанні в лікувально-профілактичних закладах України становить понад 10 млрд грн. І саме такі виставки надають можливість фахівцям зорієнтуватися на ринку медичного обладнання, визначити найновітніші зразки для подальшого забезпечення ними лікувально-профілактичних закладів України.

Олександр Возіанов Президент Академії медичних наук, Герой України Олександр Возіанов відзначив, що з кожним роком рівень виставки підвищується. Він також розповів про традиції проведення таких виставок у найбільш розвинених країнах світу, зокрема США, де під час церемонії відкриття першими на сцену запрошують спонсорів — представників тих фірм, які інвестують сотні тисяч доларів у проведення медичних форумів.

Джеремі Хенлі Почесний директор компанії «ITE Group Plc» (Великобританія), сер Джеремі Хенлі (Sir Jeremy Hanley), щиро подякував за той вагомий внесок в  організацію цього заходу, який було зроблено партнерами Міжнародної спеціалізованої виставки «Охорона здоров’я 2007».

Після урочистого відкриття поважні гості з цікавістю ознайомилися з експозицією виставки. Особливу увагу вони приділяли стендам вітчизняних виробників медичного обладнання, лікарських засобів та виробів медичного призначення, серед яких ЗАТ «Біофарма», ВАТ «Фармак», ЗАТ «Індар», Київське виробниче об’єднання «Медапаратура», ТОВ «Теле оптик» та інші.

Слід зазначити, що з роками серед учасників виставки збільшується частка саме вітчизняних виробників медичного обладнання та виробів медичного призначення. За доброю традицією у рамках виставки проходили семінари та круглі столи, які викликали великий інтерес як у відвідувачів, так і в  учасників.

«Охорона здоров’я 2007»: черговий крок до світових досягнень

Зокрема комітетом Європейської Бізнес Асоціації з питань охорони здоров’я було проведено круглий стіл «Розвиток та гармонізація законодавства щодо обігу виробів медичного призначення», в якому взяли участь представники Держспоживстандарту, Державної служби лікарських засобів та виробів медичного призначення МОЗ України, ДП «Український медичний центр сертифікації», компанії «TUV Rheinland Group».

Докладніше про зміни в законодавстві щодо обігу виробів медичного призначення в Україні читайте в  найближчих номерах «Щотижневика АПТЕКА». n

Олександр Устинов,
фото Олени Старостенко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті