Відкритий лист міністру

Міністру охорони здоров’я України
Князевичу В.М.
редакції «Щотижневика АПТЕКА»

Шановний Василю Михайловичу!

Фармацевтична громадськість із зацікавленням обговорює проект змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лкарськими засобами, затверджених спільним наказом Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва i МОЗ України від 12.01.2002 р. № 3/8.

У «Щотижневику АПТЕКА» (див. № 20 (641) від 19.05.2008 р. було опубліковано відкритий лист директора ТОВ «Ескулап» Л. Брагінського на Ваше ім’я, в якому він висловлює свою позицію щодо умов подальшого функціонування аптечних кiocкiв та виражає занепокоєння з приводу можливості зменшення прибутків від аптечного бізнесу після затвердження згаданого проекту змін до Ліцензійних умов, у частині удосконалення діяльності аптечних кiocкiв.

На жаль, останнім часом приватні аптечні мережі, в першу чергу аптечні кіоски, перетворилися на торгові точки, які не в повному обсязі виконують функції закладів охорони здоров’я, якими вони є.

Аптечні кiocки як структурні підрозділи аптек з’явилися в період становления України як незалежної держави, під час стихійного розвитку фармацевтичного ринку. У країнах Європи не icнyє поняття «аптечний кіоск». В  окремих існуючих сьогодні кіосках неможливо розмістити ліки по групах, забезпечити їх зберігання згідно з вимогами чинного законодавства України.

Тому Фармацевтична асоціація України та Всеукраїнська аптечна асоціація, які об’єднують професіоналів аптечних закладів, не погоджуються з викладеним у листі Л. Брагінського, підтримують позицію Державної служби лікарських засобів та виробів медичного призначення з уточнення вимог до функціонування аптечних кіосків, з розробки інструкції щодо забезпечення якісного зберігання та реалізації лікарських засобів. n

З повагою
генеральний директор Комітету управління
Фармацевтичної асоціації України
В. Чумак,
11 червня 2008 р. № 1/121,
президент Всеукраїнської аптечної асоціації
В. Москаленко,
11 червня 2008 р. № 23-1-17

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті