Постанова КМУ від 10 вересня 2008 р. № 843

31 Жовтня 2011 3:18 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 10 вересня 2008 р. № 843

«Про затвердження критерію, за яким оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері охорони здоров’я для безпеки життя і здоров’я населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)»

Відповідно до статті 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити критерій, за яким оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері охорони здоров’я для безпеки життя і здоров’я населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), згідно з додатком.

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

Додаток

до постанови Кабінету Міністрів України

від 10 вересня 2008 р. № 843

КРИТЕРІЙ,

за яким оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері

охорони здоров’я для безпеки життя і здоров’я населення та визначається періодичність

здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)

1. Критерієм, за яким оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері охорони здоров’я для безпеки життя і здоров’я населення, є можливість завдання шкоди здоров’ю, працездатності та життю людини чи здоров’ю майбутніх поколінь, що обумовлено:

1) несприятливими наслідками надання медичної допомоги;

2) несприятливими наслідками зайняття народною медициною (цілительством);

3) порушенням технологічного процесу переробки донорської крові та її компонентів, виготовлення з них препаратів;

4) порушенням спеціальних умов зберігання, реалізації донорської крові та її компонентів, виготовлення з них препаратів;

5) порушенням спеціальних умов застосування, зберігання, транспортування, фасування і пакування засобів дезінфекції, дезінсекції, дератизації та приготування робочих  розчинів і приманок з таких засобів;

5) порушенням спеціальних умов переробки, консервації, зберігання, реалізації пуповинної крові, інших тканин і клітин людини;

6) порушенням умов виробництва та зберігання лікарських засобів;

7) порушенням умов реалізації лікарських засобів;

8) порушенням умов культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин іпрекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6травня 2000 р. № 770 (далі – перелік), розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних  засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до переліку

2. Установлюються три ступені ризику – високий, середній та незначний.

3. До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб’єкти, що провадять такі види господарської діяльності:

медична практика;

переробка донорської крові та її компонентів, виготовлення з них препаратів, крім діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини;

проведення дезінфекційних, дезінсекційних, дератизаційних робіт (крім робіт на об’єктах ветеринарного контролю); діяльність банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини згідно з переліком, затвердженим МОЗ;

виробництво лікарських засобів;

оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами;

культивування рослин, включених до таблиці I переліку, розроблення, виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізація (відпуск), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до переліку.

4. До суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику належать суб’єкти, що займаються народною медициною (цілительством).

5. До суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику належать суб’єкти, що не віднесені до суб’єктів господарювання з високим та середнім ступенем ризику.

6. Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику – не частіше одного разу на рік;
  • із середнім  ступенем  ризику – не частіше одного разу на три роки;
  • з незначним ступенем ризику – не частіше одного разу на п’ять років.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті