Наказ МОЗ України від 18.02.2000 р. № 26

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 18.02.2000 р. № 26

«Про забезпечення виконання МОЗ функцій Коммедбіопрому
та Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення щодо видачі ліцензій та проведення акредитації фармацевтичних (аптечних) закладів
»

На виконання Указів Президента України від 15 грудня 1999 року № 1572/99 «Про систему центральних органів виконавчої влади», від 15 грудня 1999 року № 1573/99 «Про зміни у структурі центральних органів виконавчої влади», на підставі Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Указом Президента України 17 серпня 1998 року № 884/98, постанов Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 року № 765 «Про затвердження порядку державної акредитації закладу охорони здоров’я», від 03 липня 1998 року № 1020 «Про порядок ліцензування підприємницької діяльності», розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.01.2000 p. № 7-р, з метою забезпечення виконання функцій Коммедбіопрому та Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення на період їх ліквідації щодо видачі ліцензій та проведення акредитації фармацевтичних (аптечних) закладів НАКАЗУЮ:

1. Ліцензійній комісії МОЗ забезпечити розгляд справ та видачу ліцензій суб’єктам підприємницької діяльності на виготовлення та оптову реалізацію лікарських засобів з 21.02.2000 р.

2. Голові Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення Сердюку A.M. забезпечити:

2.1. Організаційно-технічне супроводження видачі ліцензій на оптову та роздрібну реалізацію та виготовлення лікарських засобів (прийом документів, перевірку відомостей, які містяться у цих документах, перевірку спроможності виконання заявником ліцензійних умов провадження певних видів підприємницької діяльності, оформлення, переоформлення ліцензій, ведення діловодства з питань ліцензування, ведення реєстру виданих ліцензій) відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03 липня 1998 року № 1020 «Про порядок ліцензування підприємницької діяльності»;

2.2. Організаційно-технічне супроводження проведення акредитації фармацевтичних (аптечних) закладів (прийом документів, перевірку відомостей, які містяться у цих документах, підготовку висновків експертів, оформлення, переоформлення акредитаційних сертифікатів, ведення діловодства з питань акредитації, ведення реєстру виданих акредитаційних сертифікатів тощо) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 року № 765 «Про затвердження порядку державної акредитації закладу охорони здоров’я».

3. Відповідальному секретарю Ліцензійної комісії МОЗ Зозовській Л.П. до 21.02.2000 р. передати Голові Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення Сердюку A.M.:

3.1. Справи суб’єктів підприємницької діяльності, які подані на розгляд Ліцензійної комісії МОЗ щодо отримання ліцензій на роздрібну реалізацію лікарських засобів та внесення доповнень до діючих ліцензій з 29.01.2000 p.;

3.2. Електронну копію реєстру суб’єктів підприємницької діяльності, які отримали ліцензії на роздрібну реалізацію лікарських засобів.

4. Директору ДП «Фармацевтичний експертний центр» Тертичному П.П. до 21.02.2000 p. передати Голові Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення Сердюку A.M.:

4.1. Справи суб’єктів підприємницької діяльності, які подані на розгляд Ліцензійної комісії Коммедбіопрому щодо отримання ліцензій на оптову реалізацію та виготовлення лікарських засобів;

4.2. Електронну копію реєстру суб’єктів підприємницької діяльності, які отримали ліцензії на оптову реалізацію та виготовлення лікарських засобів.

5. Начальнику відділу забезпечення лікарськими засобами та медичною технікою Ілляшовій C.I. до 21.02.2000 р. передати Голові Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення Сердюку A.M. справи фармацевтичних (аптечних) закладів, які подані на розгляд Головної акредитаційної комісії МОЗ для проходження акредитації.

6. Ввести до складу Ліцензійної комісії МОЗ заступника Міністра Коротка О.Ш. та Голову Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення Сердюка A.M.

7. Голові Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення Cердюку А.М. забезпечити інформування в засобах масової інформації суб’єктів підприємницької діяльності про забезпечення виконання Міністерством охорони здоров’я функцій Коммедбіопрому та Національного агентства з контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення щодо видачі ліцензій та проведення акредитації фармацевтичних (аптечних) закладів.

9. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Коротка O.Ш.

Міністр В.Ф. Москаленко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті