NB! Термін дії ліцензії збільшено до 5 років

15 жовтня 2004 р. постановою № 1362 Кабінет Міністрів України змінив термін дії ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності з 3 до 5 років. Відповідні зміни внесені до постанови № 1755 від 29 листопада 2000 р. «Про термін дії ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності, розміри і порядок зарахування плати за її видачу». Розмір плати за видачу ліцензії не змінився та складає 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Основним документом, що визначає види господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню та порядок їх ліцензування, встановлює державний контроль у сфері ліцензування і відповідальність суб’єктів господарювання та органів ліцензування за порушення законодавства у цій сфері, є Закон України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». Статтею 14 цього закону визначено, що строк дії ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності встановлюється Кабінетом Міністрів України за поданням спеціально уповноваженого органу з питань ліцензування, але не може бути меншим ніж 3 роки. Це було закріплено у п. 1 постанови Кабінету Міністрів України № 1755.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2000 р. № 1698 «Про затвердження переліку органів ліцензування», органом ліцензування господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, а також розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, пересилання, ввезення, вивезення, відпуску, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів є Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Починаючи з 20 жовтня 2004 р. (з моменту набуття чинності — офіційного оприлюднення в газеті «Урядовий кур’єр» № 199 від 20.10.2004 р.) Державна служба видає ліцензії строком на 5 років.

Ліцензія — документ державного зразка, який засвідчує право ліцензіата на провадження зазначеного в ньому виду господарської діяльності протягом визначеного строку за умови виконання ліцензійних умов (Закон України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»). n

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті