Витяг з закону України про внесення змін до закону України «Про ставки акцизного збору і ввізного мита на спирт етиловий та алкогольні напої»


Верховна Рада України постановляє:

Внести зміни до закону України «Про ставки акцизного збору і ввізного мита на спирт етиловий та алкогольні напої» (Відомості Верховної Ради України, 1996 р., № 28, ст. 131; 1997 р., № 15, ст. 116, № 34, ст. 211; 1998 р., № 26, ст. 157; 1999 р., № 4, ст. 34, № 37, ст. 333), виклавши його в такій редакції:

«ЗАКОН УКРАЇНИ Про ставки акцизного збору і ввізного мита на спирт етиловий та алкогольні напої.

Стаття 3. Встановити на спирт етиловий, що використовується закладами та установами охорони здоров’я для забезпечення лікувально-діагностичного процесу і виконання лабораторних досліджень та вітчизняними товаровиробниками — суб’єктами підприємницької діяльності для виготовлення вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв, які реалізуються для промислової переробки і не підлягають реалізації в роздрібній торгівлі, ставку акцизного збору в розмірі 1,2 грн. за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Порядок отримання закладами та установами охорони здоров’я, суб’єктами підприємницької діяльності спирту етилового та контролю за цільовим його використанням встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Встановити на спирт етиловий, що використовується вітчизняними товаровиробниками — суб’єктами підприємницької діяльності для виготовлення пектину, есенції та оцту харчових, лікарських засобів (у тому числі компонентів крові і виготовлених із них препаратів), ветеринарних лікарських засобів і препаратів, ставку акцизного збору в розмірі 0,12 грн. за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Порядок отримання суб’єктами підприємницької діяльності спирту етилового та контролю за цільовим його використанням встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Стаття 5. Встановити тимчасово до 1 січня 2005 року на спирт етиловий денатурований (спирт технічний), виготовлений на вітчизняних підприємствах, що використовується для виробничих потреб, ставку акцизного збору в розмірі 0,12 грн. за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Порядок отримання суб’єктами підприємницької діяльності спирту етилового денатурованого (спирту технічного) та цільового його використання встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Стаття 6. Встановити тимчасово до 1 липня 2000 року ставки акцизного збору на такі товари, вироблені в Україні з вітчизняної сировини:

спирт етиловий неденатурований з вмістом спирту не менш як 80 відсотків об’єму; спирт етиловий та інші спиртні напої, денатуровані будь-якої міцності (код 2207), — 11 грн. за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Стаття 8. Ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої підлягають індексації в порядку, визначеному законами України.


Президент України Л. КУЧМА м. Київ 23 березня 2000 року
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті