Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України.Лист від 12.05.2000 № 218/12-01


Керівникам Державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів


Відповідно до термінового донесення Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Київській області встановлена невідповідність зразків препаратів Макропен, порошок для приготування суспензії 175 мг/5 мл с. 3857 виробництва фірми «КРКА», Словенія вимогам АНД за показником «рН» (завищений) та Бруньки сосни 30 г с. 20498 виробництва AT «Ліктрави», м. Житомир вимогам ДФ XI вип. 2, ст. 42 за показником «Кількісне визначення ефірної олії» (занижений). Вказані зразки препарату були вилучені на лабораторний контроль під час інспектування ТОВ «Фармако» та ПП фірма «Гіппократ», м. Біла Церква, відповідно.

Прошу прийняти до відома цю інформацію та виконати наступні розпорядження:

— призупинити реалізацію з аптечної мережі Макропен, порошок для приготування суспензії 175 мг/5 мл с. 3857 та Бруньки сосни 30 г с. 20498 та інших серій виробництва фірми «КРКА», Словенія, та AT «Ліктрави», м. Житомир, відповідно;

— відібрати зразки всіх виявлених серій вказаних препаратів для проведення лабораторного аналізу за показниками «рН» та «Кількісне визначення ефірної олії» відповідно.

При невідповідності вилучених зразків препаратів за вказаними показниками вимогам АНД прийняти відповідні заходи на місцях.

Про всі встановлені невідповідності вимогам АНД та прийняті заходи повідомити Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів МОЗ України.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Г. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті