Постанова КМУ від 16 листопада 2001 р. № 1499

29 Листопада 2011 10:26 Поділитися

Документ втратив чинність 1 липня 2017 р. на підставі постанови КМУ від 16.03.2017 р. № 180

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 16 листопада 2001 р. № 1499

«Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»

На виконання Указів Президента України від 8 серпня 2000 р. № 963 «Про додаткові заходи щодо поліпшення медичної допомоги населенню України» і від 15 серпня 2001 р. № 637 «Про Стратегію подолання бідності» та з метою підвищення рівня забезпеченості населення лікарськими засобами і виробами медичного призначення Кабінет Міністрів України постановляє:

1. У пункті 1 постанови Кабінету Міністрів України від 5 вересня 1996 р. № 1071 «Про порядок закупівлі лікарських засобів закладами та установами охорони здоров’я, що фінансуються з бюджету» та у назві переліку, затвердженого цією постановою, слова «необхідно придбати закладами і установами» замінити словами «можуть закуповувати заклади і установи».

2. У постанові Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р., № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)»:

(Абзац другий пункту 2 втратив чинність на підставі Постанови КМ № 333 від 25.03.2009)

абзац десятий пункту 12 додатка до постанови викласти у такій редакції:

«граничні торговельні надбавки (націнки) на лікарські засоби і вироби медичного призначення, зазначені у переліку вітчизняних та імпортних лікарських засобів і виробів медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, що реалізуються населенню через аптечну мережу, – на рівні не вище ніж 35 відсотків оптової ціни виробника (митної вартості), а на ті, що придбаваються державними та комунальними закладами охорони здоров’я за бюджетні кошти, – на рівні не вище ніж 10 відсотків оптової ціни виробника (митної вартості)».

3. Міністерству охорони здоров’я, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Державній податковій адміністрації – у листопаді 2002 р. проаналізувати результати застосування граничних торговельних надбавок (націнок), визначених пунктом 2 цієї постанови, та у разі потреби подати Кабінетові Міністрів України відповідні пропозиції.

4. Міністерству охорони здоров’я разом з Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції та Міністерством фінансів розробити до кінця 2001 року систему державної реєстрації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, включені до Національного переліку основних (життєво необхідних) лікарських засобів і виробів медичного призначення.

5. Міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади привести в місячний термін свої нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

Прем’єр-міністр України А. Кінах
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті