Комітет з контролю за наркотиками МОЗ інформує

?

Постановою Кабінету Міністрів України № 1357 від 31.09.2000 р. відмінено процедуру ліцензування імпорту лікарських засобів. Натомість для нових або змінених контрактів МОЗ пропонує отримувати підтвердження в Державному департаменті з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Редакція «Щотижневика АПТЕКА» звернулася до Комітету з контролю за наркотиками МОЗ України за офіційним роз’ясненням: як в такому випадку встановлюється приналежність деяких лікарських засобів до наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів? Чи потрібно для ввезення в Україну наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів отримувати підтвердження в Комітеті з контролю за наркотиками (або в іншій установі) для нових та змінених контрактів?

У відповідь редакція отримала наступного листа.


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
КОМІТЕТ З КОНТРОЛЮ ЗА НАРКОТИКАМИ

вих. № 27/833
17.11.2000 р.

На Ваш запит № 546 від 31.10.2000 р. повідомляємо наступне. Всі субстанції, нарковмісні рослини, включені до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, мають відповідні митні коди. При проходженні вантажу через митниці співробітниками митниці всі речовини (субстанції) повинні бути перевірені на тотожність згаданим кодам. Комітет не надає інформацію на згадані контрольовані речовини. Oднак Комітетом контролюються експортно-імпортні операції з комбінованими препаратами, що не зазначені в Переліку, тому при виникненні питань щодо належності таких препаратів до групи контрольованих Комітет надає офіційне підтвердження.

При здійсненні реєстрації до Комітету надходить інформація від Державного фармакологічного центру МОЗ України щодо нових лікарських форм, рішенням засідання Комітету всі нові форми, до складу яких входять контрольовані речовини, можуть підлягати спеціальному контролю чи контролю у сфері експортно-імпортних операцій. Інформацію про нові контрольовані препарати Комітет систематично публікує в періодичній пресі.

Необхідності в одержанні окремих підтверджень для кожного контракту щодо свідомої неналежності препаратів (субстанцій) до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів немає.

Голова Комітету

B.Г. Бєлявський

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті