Фармацевтична фірма Дарниця. Від 28.12.2000 р. № 13/7007


Першому заступнику Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів Варченку В. Г.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ВЕЛЬМИШАНОВНИЙ ВІТАЛІЮ ГРИГОРОВИЧУ!

18 грудня 2000 року у «Щотижневику Аптека» (№ 49/2000 р.) були опубліковані листи Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України (надалі Інспекція) від 16.11.2000 р. за № 639/12-01, від 29.11.2000 р. за № 705/12-01 та від 11.12.2000 р. за № 763/12-01 за підписом першого заступника Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів Варченка В.Г. У зазначених листах неодноразово наголошується, що на упаковках, а також в інструкції з медичного застосування препарату «Ессел Форте» виробництва компанії «Наброс Фарма Пвт. Лтд», Індія, фігурує напис «При научном и техническом содействии» та міститься логотип «Фармацевтичної фірми «Дарниця».

У зв’язку з цим ми змушені висловити своє занепокоєння та здивування з приводу змісту наведених листів Інспекції, де навіть не згадується про непричетність AT «Фармацевтична фірма «Дарниця» до інциденту з появою логотипу фірми на упаковках та в інструкціях з медичного застосування препарату «Ессел Форте». Адже 18 жовтня 2000 року в листі за № 13/5395 ми поінформували Вас про те, що AT «Фармацевтична фірма «Дарниця» не є виробником та не бере участі в процессі виробництва і розповсюдження в Україні препарату «Ессел Форте». Про свою позицію ми також повідомили голову Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства В.Г. Черненка, міністра охорони здоров’я України В. Ф. Москаленка, голову Антимонопольного комітету України О.Л. Заваду, виконавчого директора корпорації «Авентіс Фарма» Р. Маркхема, провідні фірми — дистриб’ютори лікарських засобів в Україні та галузеві друковані засоби масової інформації.

Слід також зауважити, що на сьогодні жодна із зацікавлених сторін, в тому числі Інспекція, не надали AT «Фармацевтична фірма «Дарниця» підтверджень щодо обігу в Україні препарату «Ессел Форте» компанії «Наброс Фарма Пвт. Лтд», Індія, з логотипом нашої фірми. Якщо з’ясується, що відомості, наведені в листах Інспекції, відповідають дійсності, AT «Фармацевтична фірма «Дарниця» буде мати можливість звернутися до суду, щоб захистити свою ділову репутацію та права на товарний знак.

В той же час розповсюдження Інспекцією листів та їх друкування в засобах масової інформації без відображення в їхньому змісті позиції нашої фірми завдає шкоди діловій репутації AT «Фармацевтична фірма «Дарниця». Ігнорування Інспекцією в своїх листах факту непричетності нашої фірми до виробництва та розповсюдження препарату «Ессел Форте» фактично призводить до пов’язування імені «Фармацевтичної фірми «Дарниця» та термінів «фальсифікація», «неякісний препарат» у свідомості фахівців, як працівників аптечної мережі України, так і співробітників Інспекції та ії місцевих підрозділів.

У зв’язку з цим ми хочемо звернути увагу Інспекції на неприпустимість при підготовці своїх листів необ’єктивного використання інформації, якою володіє Інспекція, внаслідок чого завдано шкоди інтересам та діловій репутації AT «Фармацевтична фірма «Дарниця». Вважаємо це за прикре непорозуміння та пропонуємо розглянути питання щодо внесення доповнень в листи Інспекції від 16.11.2000 р. за № 639/12-01, від 29.11.2000 р. за № 705/12-01 та від 11.12.2000 р. за № 763/12-01 такого змісту: «Згідно з відомостями, наданими AT «Фармацевтична фірма «Дарниця», остання не бере участі у виробництві та розповсюдженні препарату «Ессел Форте» в Україні і не давала дозволу компанії «Наброс Фарма Пвт. Лтд» на використання свого товарного знаку для маркування упаковки та інструкцій з медичного застосування цього препарату».

З повагою та надією на порозуміння,
Генеральний директор AT «Фармацевтична фірма «Дарниця»

В.А. Загорій

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*