Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України.Від 05.01.01 № 01/07-01 на № 13/7007 від 28.12.2000


Генеральному директору
АТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»
В.А. Загорію

ШАНОВНИЙ ВОЛОДИМИРЕ АНТОНОВИЧУ!

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України додатково до офіційної розсилки публікує свої листи щодо виявлених фальсифікованих, субстандартних та незареєстрованих препаратів також у засобах масової інформації (газета «Щотижневик Аптека», журнал «Провізор», сайт Державної інспекції в Інтернет тощо) з метою прискорення вилучення їх з реалізації і уникнення можливої шкоди здоров’ю та життю громадян.

Що стосується відсутності в наших листах інформації про непричетність АТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» до виробництва та реалізації препарату «Ессел Форте» з логотипом Вашої фірми, то розповсюдження такої інформації не є обов’язком Державної інспекції. На нашу думку, висловлювати позицію АТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» з усіх питань, в тому числі з вищевказаного питання, повинна не Державна інспекція, а відповідна служба самої фірми «Дарниця».

Державна інспекція за Вашим запитом може надати документи щодо обігу на території України препарату «Ессел Форте» з логотипом Вашої фірми, але ініціатива щодо цього повинна бути виявлена з Вашого боку. На сьогодні жодних запитів з цього приводу ми не отримували.

У своїх листах Державна інспекція жодного разу не звинуватила АТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» у виробництві та розповсюдженні препарату «Ессел Форте». Тому викликає здивування різкий та повчальний тон Вашого листа і спроби звинуватити Державну інспекцію у необ’єктивному використанні інформації щодо субстандартних препаратів.

Ми поважаємо АТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», але ще раз хочемо наголосити, що основним завданням Державної інспекції є захист здоров’я та життя громадян, які споживають лікарські засоби. Інтереси АТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» (право використання логотипу, авторські права, репутація тощо) має захищати сама фірма, в тому числі шляхом роз’яснення своєї позиції з тих чи інших питань у фахових виданнях.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Г. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті