Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України.Лист від 01.03.2001 № 390/12-04


Керівникам фармацевтичних підприємств України

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в АР Крим, областях, м. Києві та Севастополі

Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів в Донецькій області проведена цільова перевірка суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють оптову реалізацію лікарських засобів, щодо дотримання вимог ст. 12 закону України «Про лікарські засоби».

Перевірено 55 зразків продукції в груповій упаковці 14 підприємств. За результатами перевірки встановлено, що кількість інструкцій з медичного застосування не відповідає кількості наявних у споживчій тарі упаковок лікарських засобів.

Виходячи з вищевказаного, хотів би нагадати, що відповідно до наказу Державного комітету України з медичної та мікробіологічної промисловості від 15 грудня 1997 р. № 123 «Про дотримання вимог при пакуванні готових лікарських засобів» (п. 1) — керівники підприємств, організацій та установ повинні забезпечувати наявність інструкцій з медичного застосування лікарського засобу у кожному виді споживчої тари (в достатній кількості).

Зазначену інформацію пропонується прийняти до відома та забезпечити дотримання вимог законодавства з цього питання.

Одночасно повідомляємо, шо надалі, при виявленні фактів незабезпечення споживчої тари достатньою кількістю інструкцій, Державною інспекцією МОЗ вживатимуться відповідні заходи.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Г. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті