Лист Держінспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України від 05.03.2001 № 409/12-04

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в АР Крим, областях, м. Києві та Севастополі

За повідомленням Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів в Сумській області в ДПК «Аптека № 195», м. Суми, виявлено Розчин йоду спиртовий 5% по 10 мл у флаконах с. 20199 з маркуванням виробника «Харківська фармацевтична фабрика». Препарат не відповідає вимогам АНД за кількісним вмістом йоду та за маркуванням (відсутня адреса виробника). Надійшов препарат до ДКП «Аптека № 195» від ПП «Аконта», м. Харків, у супроводі фальсифікованого сертифікату аналізу лабораторії Державної інспекції у Харківській області № 2500 від 03.02.2000 року.

За результатами службового розслідування встановлено наступне.

КП «Харківська фармацевтична фабрика» (м. Харків, вул. Громадянська, 25) протягом 1999 р. не виробляла даного виду продукції. З початку виробничої діяльності цього виробника при маркуванні продукції вказується назва КП «Харківська фармацевтична фабрика», а не «Харківська фармацевтична фабрика».

При перевірці за місцем здійснення діяльності та місцезнаходженням, вказаними у ліцензії ПП «Аконта» (Ліцензія серії ОРМ № 4381 від 14.07.1999 р.), зазначеного суб’єкта підприємницької діяльності не виявлено.

Сертифікат аналізу лабораторії Державної інспекції у Харківській області фальсифікований. За № 2500 від 13.04.2000 р. був виданий сертифікат аналізу на Розчин кислоти нікотинової 1% в ампулах по 1 мл № 10 серії 90300 виробництва ФФ «Здоров’я».

У зв’язку з викладеним пропонується вжити відповідних заходів щодо вилучення з обігу вищезазначеного фальсифікованого препарату та встановлення джерела його надходження до суб’єктів господарської діяльності.

Про виконання доповісти Державній інспекції МОЗ до 25.03.2001 року.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Г. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті