Постанова КМУ від 8 листопада 2007 р. № 1307

26 Грудня 2011 3:15 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 8 листопада 2007 р. № 1307

«Про затвердження Порядку перевезення хворими,
які прямують транзитом через територію України,
наркотичних засобів і психотропних речовин»

Відповідно до статті 22 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок перевезення хворими, які прямують транзитом через територію України, наркотичних засобів і психотропних речовин, що додається.

2. Міністерству закордонних справ повідомити уряди іноземних держав про затвердження Порядку, зазначеного у пункті 1 цієї постанови.

3. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2008 року.

Прем’єр-міністр України В. Янукович

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 8 листопада 2007 р. № 1307

ПОРЯДОК
перевезення хворими, які прямують транзитом
через територію України, наркотичних
засобів і психотропних речовин

1. Цей Порядок визначає умови перевезення іноземцями та особами без громадянства, які прямують транзитом через територію України (далі – хворі), наркотичних засобів і психотропних речовин, включених до таблиць II і III переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі – наркотичні засоби і психотропні речовини), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. № 770, лише для власного лікування.

2. У разі потреби медична допомога на території України надається хворому відповідно до Порядку надання медичної допомоги іноземним громадянам, які тимчасово перебувають на території України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 1997 р. № 79.

Якщо для продовження лікування до моменту виїзду з території України хворому додатково призначено наркотичні засоби, психотропні речовини, заклад охорони здоров’я видає відповідну довідку, що підписується головним лікарем та його заступником і засвідчується печаткою.

3. Ввезення на територію України хворими наркотичних засобів і психотропних речовин здійснюється за умови обов’язкового письмового декларування в порядку, встановленому для громадян.

4. Для здійснення митного контролю та митного оформлення наркотичних засобів і психотропних речовин хворий подає такі документи:

  • митна декларація;
  • рецепт, виданий закладом охорони здоров’я або лікарем іноземної держави на ім’я хворого, легалізований консульською установою України за кордоном; паспортний документ, що посвідчує особу хворого та надає право на перетинання державного кордону України.

Для лікарських засобів, що зареєстровані в Україні, додається копія сертифіката якості лікарського засобу, виданого виробником.

5. Хворий може ввозити на митну територію України або вивозити за її межі наркотичні засоби і психотропні речовини в кількості, визначеній у рецепті або довідці про надання медичної допомоги на території України, але не більш як 10 ампул наркотичного засобу або психотропної речовини, 50 таблеток психотропної речовини, 10 трансдермальних систем.

6. Наркотичні засоби і психотропні речовини, що не зареєстровані в Україні, можуть ввозитися на територію України за умови надання відомостей про реєстрацію лікарського засобу на території держави, з якої переміщується хворий.

7. Наркотичні засоби і психотропні речовини, що вивозяться за межі України, підлягають обов’язковому письмовому декларуванню в порядку, передбаченому для громадян.

Для здійснення митного контролю та митного оформлення таких наркотичних засобів і психотропних речовин подаються документи, зазначені у пункті 4 цього Порядку, а також митна декларація, оформлена під час ввезення наркотичних засобів і психотропних речовин.

8. Хворий не має права будь-яким чином відчужувати наркотичні засоби і психотропні речовини.

Консульські установи України за кордоном зобов’язані під час легалізації рецепта на наркотичні засоби і психотропні речовини попередити в письмовій формі хворого про зазначену вимогу.

9. Контроль за дотриманням вимог цього Порядку здійснюють в межах своїх повноважень Держмитслужба, Адміністрація Держприкордонслужби та МОЗ , МОЗ та Державний комітет з питань контролю за наркотиками ДСКН.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті