Державна інспекція з контролю якості лікарських засобівМіністерства охорони здоров’я України.Лист від 19.04.2001 № 827/12-04



Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в  АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

За повідомленням Представництва компанії «GlaxoSmithKline» в Україні на фармацевтичному ринку встановлені факти реалізації незаконно ввезених в країну лікарських засобів виробництва «Глаксо Веллком Познань С.А.» (Glaxo Wellcome Poznan S.A.), Польща.

Це стосується препаратів Сальбутамол, дозований аерозоль у фл. по 20 мл, Астмопент®, аерозоль 300 мг, фл. 20 мл, Бісакодил, супозиторії 10 мг № 5 та Себідин, таблетки для смоктання № 20 виробництва вищезазначеної фірми в упаковках з маркуванням польською мовою. Слід відзначити, що офіційно зареєстровані в Україні вказані препарати мають україномовну упаковку. При цьому деякі із них навіть не зареєстровані в Україні, а саме Сальбутамол, дозований аерозоль, фл. по 20 мл (зареєстрована упаковка у фл. по 10 мл) та Бісакодил, супозиторії 10 мг № 5 (зареєстрована упаковка № 10).

Крім того, при відпуску цих лікарських засобів на касових чеках вказуються назви груп препаратів «гормони», «шлункові», «розчини», «протиблювотні», що не відповідає дійсності.

Виходячи з викладеного та з метою виявлення шляхів розповсюдження незаконно ввезених лікарських засобів вищезазначеного виробника, пропоную здійснити перевірку наявності у сфері обігу вказаних препаратів та вжити заходів щодо їх вилучення з реалізації. За порушення при реалізації лікарських засобів законодавства та прав споживача суб’єктів підприємницької діяльності, у яких будуть виявлені ці лікарські засоби, притягнути до адміністративної відповідальності, а матеріали надати правоохоронним органам для прийняття ними відповідних заходів.

Матеріали перевірки з інформацією про вжиті заходи надати Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України до 25.05.2001 року.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Г. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті