Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України.Лист від 28.04.2001 № 911/07-13


Генеральному директору ЗАТ «Аптека Біокон» Сябру Ю.М.

Генеральному директору Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Мухіну В.Г.

У зв’язку зі зверненням фармацевтичної спільноти Київської області Міністерством охорони здоров’я України проаналізовано систему організації медикаментозного забезпечення населення «Ліки на замовлення», яке впроваджується ЗАТ «Аптека Біокон» у Київській області через мережу поштових відділень Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта». Документальне вивчення зазначеного виду медикаментозного забезпечення засвідчує його невідповідність вимогам окремих законодавчих та нормативних документів щодо лікарських засобів: законів України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (ст. 54, ст. 74), «Про лікарські засоби» (ст. 26), «Про рекламу» (ст. 20), постанов Кабінету Міністрів України від 12.05.1997 № 447 «Про впорядкування діяльності аптечних закладів та затвердження Правил роздрібної реалізації лікарських засобів» (п. 7), від 04.10.2000 № 1515 «Про внесення змін до Правил користування послугами поштового зв’язку» (п. 46), наказу Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва і МОЗ України від 12.01.2001 № 3/8 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження підприємницької діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами», який зареєстровано у Мінюсті України 26.01.2001 за № 80/5271 (п. 1.20, 2.2.3.1), наказу МОЗ України від 30.06.1994 № 117 «Про порядок виписування рецептів та відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек», який зареєстровано у Мінюсті України 29.07.1994 за № 171/380 (пп. 10, 19, 37).

У зв’язку з тим, що впроваджувана ЗАТ «Аптека Біокон» система медикаментозного забезпечення не відповідає вимогам вищезазначених законодавчих та нормативних документів, Міністерство охорони здоров’я України пропонує зупинити провадження діяльності із медикаментозного забезпечення населення через систему «Ліки на замовлення».

Міністерство охорони здоров’я України готове до розгляду та при необхідності погодження нових систем і форм медикаментозного забезпечення населення за умови їх відповідності вимогам діючого законодавства та нормативних документів.

Про вжиті заходи прошу інформувати.

Заступник Міністра

О.Ш. Коротко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті