Міністерство схорони здоров’я України.Академія медичних наук України.Наказ від 13.04.2001 № 143/22

?

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

АКАДЕМІЯ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

НАКАЗ
від 13.04.2001 № 143/22

ПРО СТВОРЕННЯ РЕФЕРЕНС-ЦЕНТРУ З МІКРОБІОЛОГІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ ТУБЕРКУЛЬОЗУ МОЗ УКРАЇНИ

Враховуючи важливе соціальне і медичне значення своєчасного виявлення хворих на туберкульоз, з метою впровадження сучасних методів мікробіологічної діагностики туберкульозу, вирішення організаційних та методичних питань протиепідемічних і профілактичних заходів щодо цього захворювання в Україні

НАКАЗУЄМО:

1. Створити Референс-центр з мікробіологічної діагностики туберкульозу МОЗ України (далі Референс-центр).

2. Встановити, що Референс-центр є:

2.1. Юридичною особою, яка заснована на державній власності і підпорядковується МОЗ України.

2.2. Науково-дослідною установою для забезпечення розроблення сучасних методів мікробіологічної діагностики туберкульозу.

3. Покласти на Референс-центр здійснення таких функцій:

3.1. Розроблення, апробація і впровадження в практику сучасних методів дослідження, індикації та ідентифікації збудників туберкульозу.

3.2. Забезпечення спостереження за етіологічною структурою туберкульозної інфекції серед населення України з метою прогнозування й зниження захворюваності на туберкульоз, удосконалення профілактичних і протиепідемічних заходів.

3.3. Здійснення організаційно-методичного керівництва і практичної допомоги мережі лабораторій закладів Міністерства охорони здоров’я.

3.4. Здійснення координації роботи і стандартизації методів мікробіологічної діагностики туберкульозу в Україні.

3.5. Контролю та аналізу якості мікробіологічної діагностики у референс-лабораторіях Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.

4. Розташувати Референс-центр на базі мікробіологічної лабораторії Інституту фтизіатрії і пульмонології імені Ф.Г. Яновського АМН України на умовах оренди.

5. Призначити директором Референс-центру д-ра мед. наук Журило О.А.

6. Директору Референс-центру до 1 травня 2001 р. подати для затвердження в установленому порядку:

6.1. Проект статуту Референс-центру.

6.2. Штатний розпис та кошторис доходів і видатків для забезпечення функціонування Референс-центру.

7. Начальнику Головного управління економіки МОЗ України Барановій Т.Ф., начальнику фінансово-економічного управління АМН України Тимко А.С. розглянути питання щодо перерозподілу коштів та виділити у 2001 році кошти для створення та утримання Референс-центру.

8. Начальнику Головного управління економіки МОЗ України Барановій Т.Ф. передбачати, починаючи з 2002 року, кошти для утримання Референс-центру.

9. Центру медичної статистики МОЗ України (Голубчиков М.В.) та Референс-центру (Журило О.А.) протягом 2001 року підготувати пропозиції щодо змін до статистичної звітно-облікової інформації.

10. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій:

10.1. Організувати в 2001 році референс-лабораторії з мікробіологічної діагностики туберкульозу у Міністерстві охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, управліннях охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій на базі відповідних протитуберкульозних диспансерів та виділити для них цільове фінансування з місцевих бюджетів, починаючи з 2001 року.

10.2. Забезпечити взаємодію зазначених референс-лабораторій з Референс-центром.

10.3. Проводити щороку навчальні семінари працівників лабораторій з питань сучасних методів мікробіологічної діагностики туберкульозу.

10.4. Створити в лабораторіях необхідні умови для дотримання санітарно-протиепідемічного режиму, техніки безпеки, протипожежного захисту та захисту працівників від захворювання на туберкульоз.

10.5. Подавати відповідну статистичну звітно-облікову інформацію до Референс-центру.

11. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника міністра О.О. Бобильову та віце-президента АМН України акад. Ю.П. Зозулю.

Міністр охорони здоров’я України

В.Ф. Москаленко

Президент Академії медичних наук України

О.Ф. Возіанов

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті