Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України.Лист від 06.06.2001 № 1169/12-04

?

ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ З КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ
МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
від 06.06.2001 № 1169/12-04

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в  АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

За результатами державного контролю зразків, направлених Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів у Сумській області, лікарський засіб «Квітки цмину піщаного» по 50 г с. 20898 (вказаний на упаковці виробник — Фармацевтична фабрика, м. Херсон) не відповідає вимогам монографії ДФ ХI, в. 2, ст. 244 за показниками «Подрібнені частки», «Суцвіття з залишками стебел довжиною більше 1 см», «Органічні домішки» та «Мінеральні домішки» (завищені).

Крім того, згідно з отриманою нами інформацією, ЗАТ «Херсонська фармацевтична фабрика» з 1996 р. і по теперішній час зупинило виробництво лікарських засобів, що свідчить про факт фальсифікації вищезазначеної продукції.

Пропонується взяти до відома цю інформацією та вилучити з обігу «Квітки цмину піщаного» по 50 г с. 20898 та всіх інших серій, виготовлених за період з 1997 р. і по теперішній час з маркуванням Фармацевтична фабрика, м. Херсон. Вжити відповідних заходів до встановлення шляхів надходження вказаної фальсифікованої продукції до суб’єктів господарювання.

Начальнику Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у м. Києві (Паршиній Н.І.), крім того, провести перевірку ТОВ «Макнамед», м. Київ, яке було постачальником вищезазначеного лікарського засобу ЗАТ «Конотопм’ясо», м. Конотоп Сумської області (накладна № 48 від 10.01.2001 р.).

Про виконання розпорядження доповісти Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ до 10.07.2001 р.

Заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

С.В. Сур

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті