МОЗ інформує щодо проекту постанови стосовно державних закупівель лікарських засобів за відсутності зареєстрованих оптово-відпускних цін

МОЗ інформує щодо проекту постанови стосовно державних закупівель лікарських засобів за відсутності зареєстрованих оптово-відпускних цінМОЗ України інформує, що 11.01.2012 р. на засіданні КМУ прийнято проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955 та від 8 серпня 2011 р. № 932» (далі – проект постанови), розроблений МОЗ України. Нагадаємо, що 21.12.20011 р. МОЗ оприлюднило проект постанови КМУ «Деякі питання удосконалення державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», яким серед іншого пропонувалося відтермінувати термін дії окремих положень постанови КМУ від 8 серпня 2011 р. № 932 до 1 березня 2012 р.

Проектом постанови, який було прийнято на засіданні КМУ, передбачено встановити, що дія норми постанови КМУ від 8 серпня 2011 р. № 932 «Про удосконалення державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів» стосовно здійснення закладами і установами охорони здоров’я закупівлі лікарських засобів і виробів медичного призначення за кошти державного та місцевих бюджетів за цінами, які не перевищують рівень зареєстрованих оптово-відпускних цін та з урахуванням мита, податку на додану вартість та граничних постачальницько-збутових та торговельних (роздрібних) надбавок, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» до 1 квітня 2012 р. не поширюється на лікарські засоби і вироби медичного призначення, ціни на які не внесено до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення.

Нині згідно із постановою КМУ від 8 серпня 2011 р. № 932 з 1 вересня 2011 р. заклади і установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, повинні закуповувати лікарські засоби і вироби медичного призначення за цінами, які не перевищують рівень зареєстрованих оптово-відпускних цін з урахуванням граничних постачальницько-збутових та торговельних (роздрібних) надбавок, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення».

В МОЗ кореспонденту «Щотижневика АПТЕКА» пояснили, що після набуття чинності змінами, передбаченими у проекті постанови КМУ, до 1 квітня поточного року заклади і установи охорони здоров’я закуповуватимуть лікарські засоби, оптово-відпускні ціни на які внесено до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення з урахуванням мита, податку на додану вартість та граничних постачальницько-збутових та торговельних (роздрібних) надбавок. У разі якщо відомості щодо оптово-відпускних цін на лікарські засоби, які планується закуповувати, не внесено до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення заклади і установи охорони здоров’я проводитимуть їх закупівлі відповідно до положень Закону України від 1 червня 2010 р. № 2289 «Про здійснення державних закупівель».

На даний час текст постанови опрацьовується у секретаріаті КМУ. Найближчим часом її буде опубліковано в офіційних джерелах.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті