Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниЛист від 24.07.2001 № 1596/12-04

ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ
МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
від 24.07.2001 № 1596/12-04

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в  АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

Окремі територіальні інспекції з контролю якості лікарських засобів відповідно до нашого листа від 13.06.01 р. № 1237/12-04 повідомили про виявлення на території України не зазначених у ньому серій препарату Баралгін виробництва фірми «Югоремедія», Югославія. При цьому були представлені документи щодо законності ввезення вказаного препарату в Україну.

Виходячи з викладеного та враховуючи, що контроль за додержанням суб’єктами господарської діяльності ексклюзивних прав на дистриб’юцію не належить до компетенції Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів, а лише контроль за якістю препаратів, які знаходяться в обігу на ринку, в доповнення до листа № 1237/12-04 від 13.06.01 р. пропонуємо наступне.

При виявленні в обігу серій препарату Баралгін фірми «Югоремедія», які не зазначені в офіційному листі, наданому виробником, здійснювати з максимальним використанням матеріально-технічної бази лабораторії їх вхідний контроль на відповідність вимогам АНД, затвердженому при реєстрації вказаного препарату в Україні.

Звертаємо Вашу увагу, що маркування препарату повинно бути на доступній для споживача мові (українській та/або російській).

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті