Державна інспекція з контролю якості лікарських засобівМіністерства охорони здоров’я УкраїниЛист від 12.11.2001 р. № 2604/12-04

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в  АР Крим, містах Києві і Севастополі

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України у 2000 році листом № 656/12-01 від 21 листопада повідомляла про факт реалізації Мазі Лорінден А по 15 г виробництва фармацевтичного заводу «Єльфа А.Т.», Польща, з маркуванням іноземною мовою (польською). Однак до цього часу продовжується реалізація вказаного препарату з маркуванням іноземною мовою, а саме Державною інспекцією в Житомирській області при інспектуванні суб’єктів господарювання виявлено серію 10100 вказаного препарату, який не відповідає вимогам АНД за показником «Маркування».

Виходячи з вищезазначеного, вимагаю провести ретельну перевірку вказаного в листі факту. При виявленні препарату з маркуванням не українською або російською мовою вжити заходів щодо вилучення його з реалізації та встановлення джерела надходження на ринок України. Суб’єктів підприємницької діяльності, у яких буде виявлено препарат, притягнути до адміністративної відповідальності за порушення при реалізації лікарських засобів законодавства та прав споживача, а матеріали надати правоохоронним органам для вжиття ними відповідних заходів.

Матеріали перевірки з інформацією про вжиті заходи надати Державній інспекції МОЗ України до 12.12.2001 року.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю лікарських засобів

В. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті