Українська організація роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України

Міністру охорони здоров’я України
п. Москаленку В.Ф.

Шановний Віталію Федоровичу!

Учасниками Української організації роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості уважно вивчено та обговорено проект нової редакції Закону України «Про лікарські засоби», запропонованого народним депутатом Порошенком П.О.

Всі учасники обговорення з подивом дізналися, що внесений законопроект значно відрізняється від законопроекту, який активно обговорювався фахівцями фармацевтичної галузі протягом 2001–2002 років, одна з останніх версій якого була опублікована, зокрема, в «Щотижневику АПТЕКА», № 46 (317) від 26 листопада 2001 року, а також від законопроекту, що розглядався на засіданні розширеної колегії МОЗ України 21.12.2001 року.

До раніше відомого нам законопроекту «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про лікарські засоби» галузевими підприємствами та всіма зацікавленими особами були надані ряд важливих зауважень та доповнень, які, як ми сподівалися, мали бути враховані при розгляді законопроекту у Верховній Раді України.

Однак несподівано і з невідомих причин на розгляд Верховної Ради України було внесено законопроект народного депутата Порошенка, який зовсім не обговорювався в масовому порядку та фахівцями і, звичайно, не враховує зауважень та пропозицій вітчизняних фармацевтичних підприємств-виробників та дистриб’юторів. Розгляд та прийняття Верховною Радою України запропонованого законопроекту зашкодить інтересам переважної більшості галузевих суб’єктів господарювання аж до зупинки роботи всієї галузі.

З урахуванням вищезазначеного, прошу Вас, шановний Віталію Федоровичу, довести позицію роботодавців фармацевтичної галузі з приводу законопроекту народного депутата Порошенка П.О. до відома Кабінету Міністрів України та народних депутатів України з тим, щоб не допустити прийняття поспішного та неузгодженого закону, що гальмуватиме розвиток галузі та може призвести до зупинки вітчизняних підприємств — виробників лікарських засобів.

Зі свого боку Організація роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України пропонує повернутися до опрацювання раніше опублікованого законопроекту з подальшим внесенням його на розгляд Верховної Ради України.

З повагою,
Президент

В.К. Печаєв

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*