ЕНАЛОЗИД у лікуванні артеріальної гіпертензії

Лікування хворих на артеріальну гіпертензію (АГ) — одне з найважливіших завдань, що стоїть перед сучасною медициною. Актуальність проблеми підтверджується жорсткими цифрами статистики, що свідчать про підвищення показників смертності та ускладнень внаслідок АГ (див. «Щотижневик АПТЕКА», №17 (338) від 29 квітня 2002 р.). Тому вибір та призначення якісних і ефективних гіпотензивних препаратів завжди були й залишаються предметом кропіткої та відповідальної роботи лікаря, а для пацієнта — важливим кроком на шляху до видужання. Принципи й підходи до терапії АГ змінювалися. Їх апробовували та коригували завдяки відкриттям науковців і досвіду клініцистів. Гіпотензивними препаратами першого ряду традиційно вважаються тіазидні діуретики і блокатори b-адренорецепторів. Пізніше препаратами вибору також визнані антагоністи повільних кальцієвих каналів мембран кардіоміоцитів і гладком’язових клітин (АК) та інгібітори ангіотензин-перетворюючого ферменту (ІАПФ). Позитивний досвід застосування тіазидних діуретиків та ІАПФ став поштовхом до створення нових антигіпертензивних комбінованих препаратів, що містять діуретик та ІАПФ. Таким препаратом є ЕНАЛОЗИД виробництва ВАТ «Фармак». Таблетки ЕНАЛОЗИДУ містять 0,01 г еналаприлу малеату і 0,025 г гідрохлоротіазиду. Завдяки поєднаній дії компонентів, які входять до складу препарату, ЕНАЛОЗИД має такі властивості:

•?ефективно знижує АТ;

•?виявляє м’яку і рівномірну гіпотензивну дію;

•?зберігає стабільний ефект протягом доби;

•?зручний у застосуванні — 1 таблетка на добу незалежно від вживання їжі;

•?еналаприл, що входить до складу препарату, виявляє кардіо- та нефропротекторну дію, ефективний для первинної профілактики інфаркту міокарда;

•?не впливає на вуглеводний і ліпідний обмін;

•?оптимальна доза гідрохлоротіазиду в комбінації з еналаприлом запобігає виникненню гіпокаліємії при тривалому лікуванні;

•?ефективний у пацієнтів літнього віку;

•?добре переноситься.

ЕНАЛОЗИД пройшов клінічні випробування в Інституті кардіології ім. М.Д. Стражеска АМН України і отримав високу оцінку провідних спеціалістів. Нещодавно препарат з’явився в аптеках. Деякі лікарні отримали його у вигляді гуманітарної допомоги.

ВАТ «Фармак» розширює портфель кардіологічних препаратів власного виробництва, і тим самим бере активну участь у Національній програмі з лікування та профілактики АГ, затвердженій відповідним Указом Президента України.

?

ЛИТЕРАТУРА

Артеріальна гіпертонія: сучасні діагностичні та лікувальні підходи/За ред. В.О. Боброва. — 3-тє видання, доп. і перероб. — Львів: Медицина світу, 1998.

Стандарти лікування артеріальної гіпертензії на основі досягнень «доказової медицини»: узгоджені та суперечливі позиції. — В.О.Бобров, О.Й.Жарінов. — КМАПО ім. П.Л.Шупика.

Рекомендації Українського товариства кардіологів з профілактики та лікування артеріальної гіпертензії. – К., 1999.

Свищенко Е.П., Коваленко В.Н. Артеріальна гіпертензія/За ред. В.М. Коваленка. — К.: Моріон, 2001. — 528 с.

Свищенко Е.П. Отчет о клиническом испытании препарата Эналозид. — 2001.

Сіренко Ю.М. Артеріальна гіпертензія 2001. — К.: Моріон, 2001. — 176 с.

?

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті