Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниРозпорядження від 01.07.2002 р. № 2082/12-18

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі
Керівникам суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією (торгівлею), зберіганням і застосуванням лікарських засобів

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 01.07.2002 р. № 2082/12-18

У зв’язку з виявленням в обігу лікарського засобу Хлоргексидину біглюконат, розчин 0,05% по 100 мл у флаконах серії 110600 виробництва ДП «Біостимулятор» ДАК «Укрмедпром», м. Одеса, який підозрюється як фальсифікований та не відповідає вимогам ФС 42-2945-93 за показниками «рН» (завищений), «Кількісне визначення» (занижений), надаю розпорядження про перевірку наявності в обігу зазначеного лікарського засобу.

Державним інспекціям з контролю якості лікарських засобів у п’ятиденний термін довести до відома суб’єктів господарської діяльності за місцем розташування дане розпорядження.

Суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарських засобів, у десятиденний термін після одержання розпорядження перевірити наявність лікарського засобу Хлоргексидину біглюконат, розчин 0,05% по 100 мл у флаконах серії 110600 виробництва ДП «Біостимулятор» ДАК «Укрмедпром», м. Одеса.

При наявності зазначеного лікарського засобу повідомити Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів за місцем розташування та надати їй зразки для проведення дослідження.

Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів провести перевірку зразків лікарського засобу на відповідність вимогам АНД за показниками «рН» та «Кількісне визначення». При невідповідності лікарського засобу вимогам АНД надати суб’єкту господарської діяльності припис про заборону його реалізації.

Контроль за виконанням припису здійснюють державні інспекції з контролю якості лікарських засобів за місцем розташування.

Копія розпорядження направлена:

ДП «Біостимулятор» ДАК «Укрмедпром», м. Одеса

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті