Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниРозпорядження від 01.07.2002 р. № 2083/12-18

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі
Керівникам суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією (торгівлею), зберіганням і застосуванням лікарських засобів

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 01.07.2002 р. № 2083/12-18

У зв’язку з виявленням в обігу лікарського засобу Паста саліцилово-цинкова по 25 г у банках серії 121200 виробництва ВАТ «Фітофарм», м. Артемівськ Донецької області, який не відповідав вимогам ФС 42-1857-82 за показником «Опис» (маса неоднорідна, розшарована), та беручи до уваги відповідність вимогам АНД за зазначеним показником архівних контрольних зразків виробника, надаю розпорядження про перевірку наявності в обігу вищезазначеного лікарського засобу та його відповідності нормативним вимогам за показником «Опис».

Державним інспекціям з контролю якості лікарських засобів у п’ятиденний термін довести до відома суб’єктів господарської діяльності за місцем розташування дане розпорядження.

Суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарських засобів, у десятиденний термін після одержання розпорядження перевірити наявність лікарського засобу Паста саліцилово-цинкова по 25 г у банках серії 121200 виробництва ВАТ «Фітофарм», м. Артемівськ Донецької області.

У разі виявлення цього лікарського засобу з відхиленням його від вимог АНД за показником «Опис» уповноважена особа повинна скласти акт про виявлені дефекти, який є підставою для повернення серії постачальнику. Копія акта надається в територіальну інспекцію за місцем розташування.

Територіальна інспекція контролює дії суб’єкта господарської діяльності, у якого виявлено лікарський засіб, та постачальника щодо знищення, утилізації або повернення лікарського засобу постачальнику.

Контроль за виконанням припису здійснюють державні інспекції з контролю якості лікарських засобів за місцем розташування.

Копія розпорядження направлена:

ВАТ «Фітофарм», м. Артемівськ Донецької області

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті