За результатами прокурорської перевірки анульовано ліцензії 8 аптечним закладам

За результатами прокурорської перевірки анульовано ліцензії 8 аптечним закладамЯк повідомляє прес-служба Прокуратури Київської області, на виконання постанови міжвідомчої наради Генеральної Прокуратури України від 03.11.2011 р. «Про стан додержання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, лікувальними та аптечними закладами вимог Основ законодавства України про охорону здоров’я», Прокуратурою Київської області проведено перевірки додержання вимог законодавства про охорону здоров’я суб’єктами господарювання, які на території області займаються оптовою та роздрібною торгівлею лікарськими засобами.

Встановлено, що окремі приватні аптечні заклади у своїй діяльності не дотримувалися вимог Законів України «Про лікарські засоби» та «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», у зв’язку з чим громадяни придбавали неякісні лікарські засоби, у тому числі й ті, що не були зареєстровані в нашій країні у встановленому законодавством порядку.

З огляду на викладене прокурором Київської області внесено відповідне подання голові Державної служби України з лікарських засобів. Документ прокурорського реагування розглянуто та задоволено, прийнято рішення про анулювання ліцензії на оптову та роздрібну торгівлі лікарськими засобами 8 підприємств області.

За матеріалами www.kobl.gp.gov.ua
Прим. ред. — Зазначимо, що відповідно до Закону України від 05.11.1991 р. № 1789-XII «Про прокуратуру» органи прокуратури, крім іншого, виконують нагляд за додержанням і застосуванням законів, направлених на захист соціально-економічних, політичних, особистих прав і свобод громадян, захист їх честі й гідності. Перевірка виконання законів проводиться за заявами та іншими повідомленнями про порушення законності, що вимагають прокурорського реагування, а за наявності приводів — також за власною ініціа­тивою прокурора. Таким чином, дана прокурорська перевірка була проведена з метою захисту права громадян на охорону здоров’я.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті