Микола Азаров: жоден ФАП не буде закрито

Микола Азаров: ФАП у сільській місцевості бутиУ ході робочої поїздки до Білоцерківського району Київської обл. Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що жоден фельдшерсько-акушерський пункт (далі — ФАП) у великих селах не буде закрито.

«Жоден ФАП, жоден медпункт у великих селах і селищах не буде закрито. Якщо в селі проживає невелика кількість людей і нераціонально утримувати ФАП, ми все одно його не закриватимемо, а намагатимемося знайти механізми для надання кваліфікованої медичної допомоги», — зазначив М. Азаров.

Також він підкреслив, що більшість сільських медичних закладів перебувають у занедбаному стані, і надзвичайно складно у стислі строки виправити ситуацію. Водночас уряд робить усе для того, аби реформувати медичну галузь і зробити медицину доступною як для міських, так і для сільських жителів.

Глава Уряду нагадав, що програма реформування медичної галузі передбачає запровадження мобільних лабораторій, оснащених необхідним обладнанням для проведення діагностики безпосередньо у селі.

За матеріалами www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті