Дарниця — Львів: візит у відповідь

«Фармацевтична фірма «Дарниця» продовжує започатковану в березні 2003 р. програму «Дарниця — аптека: кроки довіри», яка має на меті зміцнення професійної співпраці провідного українського виробника ліків з фармацевтичними працівниками, про що вже повідомляв «Щотижневик АПТЕКА» (№ 22 (393) від 9 червня 2003 р.). Програма стала логічним продовженням активної діяльності фірми у сфері підвищення освітнього рівня вітчизняних фахівців охорони здоров’я.

У лекційній аудиторії «Фармацевтичної фірми «Дарниця» йде семінар

28 травня 2003 р. у Львові в рамках реалізації зазначеної програми «Фармацевтична фірма «Дарниця» провела навчальний семінар для керівників аптечних закладів міста: «Фармацевтичний ринок України — проблеми професійної співпраці». Подія відбулася у Львівському науково-навчальному інформаційному центрі «Дарниця», що діє на базі Львівського державного медичного університету ім. Данила Галицького. У семінарі взяли участь 30 керівників аптечних закладів Львова. Учасники семінару насамперед цікавилися найновішою інформацією про препарати виробництва «Фармацевтичної фірми «Дарниця», і представники підприємства задовольнили інтерес фармацевтів.

3 липня фахівці з Львова здійснили 3-денний візит у відповідь і взяли участь у навчальному семінарі, присвяченому діяльності «Фармацевтичної фірми «Дарниця».

У навчальному семінарі взяли участь керівники аптечних закладів, фармацевти і науковці Львова. У складі делегації також були лікарі провідних медичних закладів міста, а саме: лікарні швидкої медичної допомоги, міських лікарень № 4, № 5 і № 8, шпиталю прикордонних військ. Значний інтерес до роботи семінару зумовлений тим фактом, що «Фармацевтична фірма «Дарниця» нещодавно стала володарем національного сертифіката GMP. Підприємство випускає понад 150 лікарських препаратів, які користуються великим попитом і широко застосовуються в різних галузях вітчизняної медицини.

Присутнім було запропоновано прослухати лекцію «Сучасні препарати «Фармацевтичної фірми «Дарниця» у вирішенні актуальних проблем охорони здоров’я». Після цього учасники семінару ознайомилися з умовами виробничого процесу, системою забезпечення якості продукції фірми та пересвідчилися в їх відповідності сучасному міжнародному рівню.

Вони відвідали завод по виробництву стерильних лікарських форм цефалоспоринових антибіотиків потужністю 30 млн флаконів на рік, який пройшов незалежний міжнародний аудит на відповідність умов виробництва вимогам стандарту GMP ЄС, модернізований цех по виробництву ін’єкційних розчинів в ампулах, склад готової продукції, ділянку водопідготовки.

Своїми враженнями поділився завідуючий учбово-виробничою аптекою Львівського медичного університету ім. Данила Галицького, кандидат фармацевтичних наук, доцент Володимир Комар.

— Сьогодні «Фармацевтична фірма «Дарниця» — виробник ліків № 1 в Україні як за обсягами виготовленої продукції, так і за її асортиментом. За короткий час звичайне фармацевтичне підприємство радянських часів перетворилося на сучасного виробника лікарських засобів. Найбільше вражає ідеальний порядок, який панує у виробничих приміщеннях підприємства та на його території, досконала організація виробничого процесу. Особливо слід відзначити високий професіоналізм керівництва фірми та її працівників. Набутий «Фармацевтичною фірмою «Дарниця» досвід заслуговує на повагу і потребує уважного вивчення та поширення серед підприємств фармацевтичної галузі України. Це одне з перших українських фармацевтичних підприємств, яке активно впроваджувало інноваційні та сучасні технології і забезпечило виробництву відповідність вимогам GMP ЄС. Національний сертифікат GMP підтверджує, що виробництво та система контролю якості лікарських засобів на підприємстві відповідають нормативній та регламентуючій документації, в якій зазначені всі вимоги споживача щодо якості, безпеки та ефективності ліків.

Львівські фахівці на  прогулянці по Дніпру

Як фармацевтові-практику мені приємно співпрацювати з виробником, який на перший план висуває потреби пацієнтів, своїх ділових партнерів та виготовляє високоефективні лікарські засоби, які не залежуються на складах і полицях аптек, користуються постійним попитом на ринку. На мій погляд «Фармацевтична фірма «Дарниця» забезпечує населення України лікарськими засобами, якість яких відповідає міжнародним стандартам, за доступними цінами. Авторитет препаратів з маркою «Дарниця» постійно зростає серед лікарів, аптечних працівників та кінцевих споживачів. Приємно відзначити, що вітчизняні виробники фармацевтичної продукції розпочали цілеспрямовано працювати над поліпшенням якості лікарських засобів, щоб завоювати довіру наших пацієнтів. І лідером у цьому процесі безсумнівно виступає «Фармацевтична фірма «Дарниця».

Про свої враження розповіла завідуюча кафедри акушерства, гінекології та перинатології факультету післядипломної освіти Львівського державного медичного університету ім. Данила Галицького доктор медичничних наук, професор Віра Пирогова.

— Нас приємно вразив надзвичайно високий рівень організації виробничих процесів та умови праці робітників. Ми побували на якісно новому підприємстві, яке спеціалізується на виробництві цефалоспоринових антибіотиків і має потужність 30 млн флаконів на рік, отримало національний сертифікат GMP. «Фармацевтична фірма «Дарниця» підтвердила, що вона — лідер вітчизняної фармацевтичної галузі. У клінічній практиці ми широко застосовуємо такі цефалоспоринові антибіотики, як ЦЕФТРІАКСОН-ДАРНИЦЯ, ЦЕФОТАКСИМ-ДАРНИЦЯ і ЦЕФАЗОЛІН-ДАРНИЦЯ, які за моїм досвідом не поступаються зарубіжним аналогам. Мої знайомі фармацевти зі Львова багато розповідали про організацію виробництва на «Фармацевтичній фірмі «Дарниця», про сучасне оснащення виробничих ліній, допоміжну інфраструктуру. Але, звичайно, власні враження від побаченого не можна порівняти з тим, що довелося почути раніше. Екскурсія дала змогу пересвідчитись, що «Український виробник ліків № 1» — це не просто рекламний лозунг, а результат важкої та копіткої праці великого колективу, який впевнено лідирує на вітчизняному фармацевтичному ринку. На мою думку, такий виробник, як «Фармацевтична фірма «Дарниця», має всі можливості й надалі зміцнювати свої позиції на фармацевтичному ринку України, тим більше, що фірма постійно збільшує обсяги виробництва лікарських засобів.

По закінченні семінару його учасників очікувала велика культурно-розважальна програма. Господарі семінару організували для гостей зі Львова цікаву оглядову екскурсію по центру міста Києва, прогулянку на теплоході по Дніпру та Десні, створили невимушену теплу атмосферу спілкування, що залишило у пам’яті гостей незабутні враження про візит до столиці. Відкритість, повага до фахівців та партнерів по бізнесу стали доброю традицією, що її започаткувало керівництво «Фармацевтичної фірми «Дарниця».

Генеральний директор «Фармацевтичної фірми «Дарниця» Володимир Загорій вважає, що винятково важливим є зміцнення довіри у відносинах з фахівцями охорони здоров’я. Сьогодні «Дарниця» досягла суттєвих успіхів у забеспеченні належної якості своєї продукції та її доступності для населення. На думку В. Загорія, «Фармацевтична фірма «Дарниця» підтвердила свою спроможність випускати продукцію гарантованої високої якості. Про це насамперед повинні знати аптечні працівники та лікарі, які є останньою та вирішальною ланкою в системі забезпечення населення лікарськими засобами. В Україні можуть виробляти якісні препарати, з цього починається довіра, патріотизм, національна гордість за свою державу.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті