Раїса Богатирьова розгляне результати пілотного проекту щодо реформування системи охорони здоров’я

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, 17 травня 2012 року у м. Чернівці розпочала свою роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Ефективність управління та ресурсне забезпечення закладів охорони здоров’я на сучасному етапі розвитку галузі». Конференція проводиться Міністерством охорони здоров’я спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Всеукраїнська Асоціація Головних Лікарів». До участі у заході залучено широке коло фахівців медичної галузі: головні лікарі обласних, міських, районних лікувально-профілактичних закладів, керівники та члени місцевих осередків Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська Асоціація Головних Лікарів», керівники приватних та відомчих закладів охорони здоров’я, головні санітарні лікарі областей України, представники Асоціації медичних сестер, фармацевтичних асоціацій.

Вітаючи учасників заходу Раїса Богатирьова, Віце-прем’єр-міністр України – міністр охорони здоров’я України, висловила впевненість, що під час конференції принципова і професійна дискусія серед організаторів охорони здоров’я, менеджерів медицини, представників органів влади, громадських організацій медиків і пацієнтів стане каталізатором злагоджених дій у подальшому розвитку і реформуванні системи охорони здоров’я.

Міністр охорони здоров’я України зазначила, що Президент України приділяє особливу увагу реформі системи охорони здоров’я приділено. «Урядом України реалізуються, передбачені в Національному плані дій заходи, які спрямовані на реформу медичного обслуговування, підвищення доступності та якості медичних послуг. Перш за все, здійснюється оптимізація і підвищення ефективності функціонування медичних закладів, вдосконалюються механізми державного фінансування та управління системою охорони здоров’я, модернізується матеріально-технічна база. Водночас, ми розуміємо, що для суттєвого покращання ситуації в цій сфері необхідні глибокі, системні зміни», – підкреслила Р. Богатирьова.

Зокрема, вона висловила сподівання, що дискусія, яка проходитиме два дні у Чернівцях, буде розгорнута навколо ключових проблем системи охорони здоров’я, а саме ефективної організації первинної, вторинної та високоспеціалізованої медичної допомоги, фінансового, ресурсного та кадрового забезпечення галузі, морально-етичних питань в діяльності медичних працівників та житті суспільства. «Беручи до уваги, що 49 стаття Конституції України гарантує громадянам безоплатну медичну допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, пропоную розглянути питання про те, якого рівня соціальні та медичні стандарти ми можемо забезпечити в сучасній економічній ситуації. Скільки необхідно коштів для досягнення задекларованих стандартів? Не менш важливим є питання заробітної плати медиків для забезпечення професійної мотивації їх праці», – наголосила Віце-прем’єр-міністр. За її словами, дуже важливо почути думки і про те, якими механізмами не адміністративного, а професійного регулювання медичної діяльності, можливо досягти сучасного рівня професіоналізму і відповідальності в самій медичній діяльності

Також Р. Богатирьова наголосила на необхідності розгляду результатів реалізації Закону України «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві». У цьому контексті, на думку Міністра охорони здоров’я, надзвичайно важливо оцінити як позитивний так і негативний досвід.

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України наголосила, що дискусію в суспільстві і серед медиків необхідно розгорнути таким чином, аби в кінцевому результаті було зрозуміло: як досягти того, щоб медицина в Україні розвивалася згідно сучасних наукових вимог, а громадяни України отримали вільний доступ до якісних медичних послуг. «Пропоную, щоб Резолюція Конференції була подана до Кабінету Міністрів України, аби на підставі сформульованих в ній пропозицій були підготовлені відповідні рішення Уряду та законодавчі ініціативи», – підсумувала Р. Богатирьова.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті