“Максфарма”: актуальні препарати, доступні ціни

Стабільні темпи розвитку українського фармацевтичного ринку — важливий чинник, який забезпечує його привабливість для зарубіжних фармацевтичних компаній, про що переконливо свідчить поява нових гравців на ринку. Нещодавно в Україні з’явилася продукція з торговою маркою «MaxPharma». Про перспективи роботи в нашій країні розповідає координатор компанії «MaxPharma» в країнах СНД і Балтії, доктор фармацевтичних наук Леонід Жарков.

Координатор компанії «MaxPharma» в країнах СНД та Балтії, доктор фармацевтичних наук Леонід Жарков

— Головний офіс компанії «MaxPharma» розташований у м. Брістолі (Великобританія), а реалізація продукції здійснюється в країнах Західної та Східної Європи, Балтії, Росії, Білорусії та Україні. Виготовлення лікарських засобів з торговою маркою «MaxPharma» відбувається на власних виробничих площах, а також на заводах, розташованих у різних країнах, — у США, Італії, на Кіпрі та в Індії — за спеціальним замовленням компанії. «MaxPharma» виступає гарантом якості виготовленої продукції. Уся продукція має єдиний фірмовий дизайн із зазначеною торговою маркою. Крім того, ми ексклюзивно представляємо продукцію інших західних фармацевтичних компаній. Образно кажучи, «MaxPharma» — виробничо-маркетингова компанія, що поєднує діяльність декількох фірм у різних країнах світу. Таким чином, діяльність компанії «MaxPharma» багатовекторна і включає власне виробництво, виготовлення лікарських засобів на інших заводах з фірмовою торговою маркою та ексклюзивне просування продукції інших виробників, а місія компанії полягає в забезпеченні населення якісними і доступними за ціною лікарськими засобами.

— Яку продукцію представляє компанія «MaxPharma» на українському фармацевтичному ринку і які принципи формування портфеля препаратів?

— Насамперед хотілося б відзначити, що компанія «MaxPharma» спеціалізується на випуску та промоції найсучасніших генеричних лікарських засобів, дотримуючись при цьому існуючого у світі законодавства в галузі патентного права. Це означає, що для освоєння виробництва компанія вибирає найбільш актуальні і перспективні лікарські засоби, термін патентного захисту яких минув порівняно недавно, у той же час не відмовляючись від препаратів, ефективність яких перевірена часом. Тому в портфелі компанії представлені досить відомі генеричні препарати, наприклад, АМЛОДИН (амлодипін) — антагоніст кальцію нового покоління, що чинить антиангінальну, гіпотензивну та спазмолітичну дію. Реєструючи АМЛОДИН в Україні, ми виходили з попиту на препарат, а також із його перспектив, зумовлених високою терапевтичною ефективністю, якістю та доступною ціною. Також ми представляємо в Україні АТЕНОЛОЛ, який застосовують при артеріальній гіпертензії, ішемічній хворобі серця, а також для профілактики і лікування тахіаритмій. Цей лікарський засіб використовують у світі вже протягом декількох десятків років, а в США він посідає 3-тє місце серед препаратів, які найбільше продаються. В Україні зареєстрований також ОМЕПРАЗОЛ компанії «MaxPharma» — інгібітор протонного насоса, один з основних препаратів для лікування пацієнтів з пептичною виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, іншими захворюваннями травної системи.

Наступний важливий напрямок діяльності компанії, про який я вже згадував, — просування на ринки різних країн, у тому числі й України, тих лікарських засобів, які зовсім недавно були представлені на ринку у вигляді брендів. До них відносять так звані нові генерики, що належать до різних фармакотерапевтичних груп. У цьому напрямку ми маємо намір серйозно працювати на українському фармацевтичному ринку і плануємо зареєструвати цілий ряд продуктів, які, сподіваємося, нададуть істотну допомогу в лікуванні пацієнтів, особливо тих, хто не в змозі придбати оригінальний препарат. Хотілося б підкреслити, що компанія планує реєстрацію препаратів, які застосовуються в онкології. Відомо, наскільки гостро в усьому світі й в Україні зокрема стоїть проблема лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями. Незважаючи на те що в цьому ринковому сегменті нас чекає дуже жорстка конкуренція, ми розраховуємо домогтися успіху завдяки тому, що наші препарати будуть доступні за ціною, а їхня якість гарантована британською компанією «MaxPharma». Під час виробництва лікарських засобів, що їх представляє компанія «MaxPharma», використовують найсучасніші технології і високоякісні субстанції. У доклінічних та клінічних дослідженнях доведена їхня фармацевтична активність і біоеквівалентність щодо відповідних оригінальних лікарських препаратів, а також подібна терапевтична ефективність.

— Чи має намір компанія представляти на українському фармацевтичному ринку препарати безрецептурної групи?

— Так, це один з напрямків роботи нашої компанії в майбутньому. Ми плануємо представити українським споживачам широкий спектр безрецептурних лікарських засобів у вигляді розчинних форм, жувальних таблеток із протипростудною дією, вітамінно-мінеральних комплексів, препаратів, виготовлених на основі рослинних компонентів тощо. З огляду на те, що кількість жителів України, які піклуються про збереження свого здоров’я, збільшується, ця продукція дуже актуальна і відповідає потребам часу. Всі продукти, що їх представляє компанія «MaxPharma» (як рецептурні, так і безрецептурні), випускаються в актуальних лікарських формах та сучасних зручних упаковках з єдиним корпоративним дизайном.

— Як здійснюватиметься дистриб’юція та просування продукції «MaxPharma» в  Україні?

— На цей час укладені договори з провідними дистриб’юторськими компаніями, що працюють і в Києві, і в регіонах. Це насамперед «Альба-Україна», АТ «Фармація», «ВВС-ЛТД», «ІСА-ФАРМ» та «Оптіма-Фарм». Можливо, з розвитком діяльності перелік дистриб’юторів буде розширено за рахунок фірм, діяльність яких зосереджена в регіонах.

Що ж до просування продукції, то медичні представники компанії вже працюють у Києві та області, інформуючи лікарів і працівників аптек про продукцію «MaxPharma». Найближчим часом сфера діяльності зовнішньої служби компанії пошириться на Донецьк, Дніпропетровськ, Одесу, Харків, Луганськ і деякі інші регіони України.

— Як би ви коротко охарактеризували основні переваги продукції компанії «MaxPharma»?

— Це доступна ціна, стабільна якість, попит, ефективність, безпека і зручність застосування. Особливо хотілося б відзначити, что асортиментий ряд продуктів нашої компанії представлений на українському фармацевтичному ринку в різних дозуваннях: АМЛОДИН — 5 і 10 мг, АТЕНОЛОЛ — 50 і 100 мг.

Наприкінці хотілося б поздоровити всіх читачів «Щотижневика АПТЕКА» з минулим професійним святом — Днем фармацевтичного працівника — і побажати удачі, процвітання, міцного здоров’я та здійснення бажань.

Вікторія Матвєєва
Фото Євгена Чорного

На правах реклами

Представництво «МаксФарма» в Україні:
02160, Київ, просп. Возз’єднання, 7А,
офіс 519; тел./факс: (044) 559-41-45;
e-mail: [email protected]

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті