“Сікор Юроп СА”: пропозиції та зобов’язання

Продукція, що постачається в Україну компанією «Сікор Юроп СА» (Швейцарія), доволі добре відома українським фахівцям, особливо тим, хто працює в галузі онкології та інфектології. Зокрема, протягом останніх років пацієнти в нашій країні можуть застосовувати антинеопластики під торговою маркою «Лемері» і препарати, створені на основі біотехнологій, під торговою маркою «Сікор Біотех». Відкриття в серпні цього року офіційного представництва компанії «Сікор Юроп СА» в Україні визначило широкі перспективи для просування на ринок низки важливих і потрібних продуктів. Про перші кроки компанії та її подальші плани розповідає голова представництва Людмила Мулько.

Колектив представництва компанії «Сікор Юроп СА» (зліва направо): Ольга Веремчук?— медичний представник, Людмила Мулько — голова представництва, Світлана Опанасюк — продакт-менеджер, Ірина Мягкова — менеджер з реєстрації лікарських засобів

— Людмило Валентинівно, розкажіть, будь ласка, докладніше про вашу компанію «Сікор Юроп СА». Завдяки якій продукції вона відома у світі?

— «Сікор Юроп СА» є дочірнім підприємством фармацевтичної компанії «Сікор Інк.» (США). До складу компанії входить кілька виробничих комплексів у різних частинах світу. Діяльність підприємства «Сікор Фармасьютикалз» (Каліфорнія, США) спрямована на розробку і виробництво продуктів, застосовуваних в онкології, кардіології та анестезіології. Компанія «Сікор С.р.А» (Італія) виготовляє понад 50 активних субстанцій, у тому числі кортикостероїди і протипухлинні засоби. Підприємство «Сікор Біотех» (Литва) має величезний досвід у виробництві рекомбінантних препаратів із застосуванням біотехнологій. До відомих продуктів компанії «Сікор Біотех» належить, зокрема, РЕАЛЬДИРОН (людський рекомбінантний інтерферон альфа-2b), зареєстрований у 16 країнах світу, у тому числі в Україні. До складу «Сікор Інк.» входить також фірма «Лемері» (Мексика), наукова програма якої спрямована на впровадження у виробництво найсучасніших високотехнологічних препаратів онкологічної групи, анестетиків, імуносупресантів, протизапальних та антибактеріальних лікарських засобів. Нині «Лемері» пропонує великий асортимент препаратів, що практично на 90% задовольняють потреби фахівців у галузі хіміотерапії.

Загалом підприємство «Сікор Інк.» концентрує свої зусилля на впровадженні у виробництво нових лікарських засобів і орієнтоване на ринок генеричних препаратів в ін’єкційних формах.

— Які продукти власного виробництва компанія пропонує на ринку України?

— Портфель продуктів компанії сформований із препаратів рецептурної групи виробництва «Лемері» і «Сікор Біотех». Це лікарські засоби, що застосовуються в онкології, урології та лікуванні інфекційних захворювань. В Україні асортиментний портфель «Сікор Юроп СА» налічує 10 зареєстрованих продуктів: БЛАСТОКАРБ РУ (карбоплатин), БЛАСТОЛЕМ (цисплатин), БЛЕОЛЕМ (блеоміцин), ЛАРАЦИТ (цитарабін), МІТОЛЕМ (мітоміцин), НЕОТАЛЕМ (мітоксантрон), ПРАКСЕЛ (паклітаксел), ФЛУЛЕМ (флутамід), ЦИТОМІД (вінкристин) і вже згадуваний РЕАЛЬДИРОН. Ці генеричні продукти мають високий рівень ефективності й безпеки, а також доступну ціну.

— Що зумовило відкриття представництва в Україні?

— Вихід на український фармацевтичний ринок має для компанії велике значення. Це рішення було прийнято згідно зі стратегією розвитку підприємства «Сікор Інк.» на зовнішніх ринках. Програма розвитку, що має назву «Пропозиції і зобов’язання», покликана закріпити вже визнану за компанією репутацію виробника високоякісних продуктів, а також підтвердити взяті нами зобов’язання пропонувати сучасні, якісні й доступні за ціною продукти в усіх країнах світу, у тому числі в Україні. Входження підприємств, що представляли свою продукцію на території України, до складу корпорації «Сікор Інк.», зміни в економічній ситуації і формуванні системи закупівель лікарських засобів зумовили необхідність відкриття в Україні представництва компанії. Потреба у препаратах для лікування хворих з онкопатологією у країні дуже велика. З огляду на реалізацію Державної програми «Онкологія» можна сподіватися на підтримку з боку держави пацієнтів з таким діагнозом. Наша продукція потрібна в Україні, тому ми переконані, що вона займе гідне місце на українському фармацевтичному ринку.

— Хто здійснює дистрибуцію препаратів компанії в Україні?

— Одним із найважливіших факторів досягнення успіху на ринку, на нашу думку, є підтримка ланцюга, що забезпечує доставку препаратів в Україну, якісну й адекватну дистрибуцію, своєчасну доставку препаратів пацієнтам. На цей момент фірмою «Сікор Юроп СА» укладено договори з такими українськими дистриб’юторами, як «Анна», «БаДМ», «Бізнес Центр Фармація» та «Фалбі». Ці фірми забезпечують якісну доставку лікарських препаратів в усі регіони України, належні умови їх транспортування і зберігання, що має велике значення, оскільки деякі з наших продуктів потребують особливого температурного режиму зберігання. Дистриб’ютори постачають препарати не тільки в лікувальні заклади, а й в аптеки, для того щоб забезпечити лікарю при згоді пацієнта право вибору і призначення тих лікарських засобів, якості яких він довіряє.

— Як відбувається просування продукції?

— Після ретельного аналізу українського фармацевтичного ринку було розроблено маркетингову стратегію просування на ньому наших препаратів. До основних напрямків цієї стратегії належить збільшення портфеля продуктів, розширення мережі медичних представників як у Києві, так і в інших регіонах України, а також забезпечення конкурентоспроможності нашої продуції за ціною. У процесі реєстрації перебуває ще сім продуктів компанії з рецептурної групи. При виборі продуктів для реєстрації ми керуємося потребами фахівців у забезпеченні ефективної комплексної терапії. Планується подальше розширення асортимент препаратів компанії на українському фармацевтичному ринку.

Оскільки наша фірма репрезентує препарати рецептурної групи, особливу увагу у промоційній роботі ми приділяємо контактам з фахівцями. Має сенс згадати про громадський форум «Онкологія-XXI», що відбувся в Києві 9–10 жовтня цього року, генеральним спонсором якого була наша компанія. У форумі брали участь провідні вітчизняні фахівці, відомі зарубіжні вчені, а також представники громадських організацій. Крім великої наукової програми форум мав на меті консолідувати суспільство для розв’язання такої вагомої медико-соціальної проблеми, як онкологічні захворювання. Найважливіше — показати людям, що поставлений лікарем-онкологом діагноз у багатьох випадках не є вироком, особливо якщо захворювання діагностовано на ранніх стадіях і пацієнту вчасно призначено адекватне лікування.

Вікторія Матвєєва
Фото Євгена Чорного

На правах реклами

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті