МВС звертатиметься до МОЗ з клопотанням про розширення переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю Головного управління (ГУ) МВС України у Луганській області, найближчим часом керівництво департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН) МВС України офіційно звернеться до МОЗ України з клопотанням про внесення препарату «Баклофен» до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 6 травня 2000 р. № 770. Про це заявив Костянтин Константінов, заступник начальника УБНОН ГУМВС України у Луганській області, полковник міліції.

Ініціатива щодо обмеження обігу згаданого препарату пов’язана із випадком передозування. Зокрема, 14 річна дівчина потрапила у реанімацію, прийнявши напередодні 10 пігулок цього лікарського засобу.

Коментуючи цю подію К. Константінов зазначив, що повідомлення про даний факт разом з анотацією до препарату «Баклофен» в терміновому порядку направлено до МВС України. У повідомленні також міститься обґрунтування, що дія цього препарату на організм людини аналогічна дії амфетамину.

За словами К. Константінова рецептурні бланки форми № 1 (ф-1), за якими відпускається «Баклофен», не реєструються і не зберігаються. «Будь-яка людина має можливість прийти в аптеку і купити цей препарат. За нашими даними, в окремих приватних аптеках його відпускають і без рецепту» – зазначив заступник начальника УБНОН.

Він повідомив, що відповідні листи направлено до координаційної ради з профілактики поширення наркотиків і наркозлочинності при Луганській обласній державній адміністрації, обласного комітету у справах молоді, сім’ї та спорту, а також губернатору Луганській області.

«Словом, міліція б’є у всі дзвони і стукає у всі двері» – наголосив К. Константінов.

За матеріалами www.lugmia.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті