АНТИГРИПОКАПС – запорука успіху в боротьбі з грипом

Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) — найбільш поширені інфекційні захворювання, які мають важливе медичне і соціально-економічне значення. У структурі захворюваності на ГРВІ основна роль належить грипу — надзвичайно контагіозному захворюванню, розповсюдження якого серед населення набуває масштабів сезонної епідемії. Незважаючи на активне проведення вакцинації та вжиття протиепідемічних заходів, у цьому сезоні захворюваність на грип в Україні досить висока: за оперативними даними Українського Центру грипу та ГРВІ, станом на 8 січня 2004 р. абсолютна кількість хворих на грип в Україні становила 53 066, серед яких більше половини — 27 093 — діти. Вже зареєстровано перевищення епідемічного порога в Чернігові.

Для грипу характерні клінічні симптоми вираженої інтоксикації (висока температура тіла, загальна слабість, нездужання, головний біль, біль у суглобах і м’язах) та запалення дихальних шляхів (сухий кашель, задишка). Можливий розвиток різноманітних небезпечних ускладнень (енцефаліту, міокардиту, отиту, синуситу, пневмонії тощо), а також загострення хронічних захворювань органів дихання та кровообігу, ендокринної системи та ін. До того ж, висока захворюваність на грип та інші ГРВІ стає причиною тимчасової втрати працездатності, що в свою чергу призводить до значних економічних втрат для суспільства.

У зв’язку із зазначеним вище проблема своєчасного та ефективного лікування грипу є актуальною. Важлива роль належить засобам симптоматичної терапії. Що ж робити, якщо з тих чи інших причин запобігти захворюванню не вдалося і вже з’явилися перші ознаки грипу чи іншої ГРВІ? У такому разі допоможе новий ефективний комбінований препарат АНТИГРИПОКАПС виробництва унітарного підприємства «Мінськінтеркапс» (Білорусь). АНТИГРИПОКАПС випускається у формі твердих желатинових капсул, до складу яких входять 5 діючих речовин, що впливають на різні ланки патогенезу при грипі та ГРВІ й ефективно усувають клінічні прояви цих захворювань: ацетилсаліцилова кислота, аскорбінова кислота, димедрол, рутин і лактат кальцію. Так, ацетилсаліцилова кислота, яка входить до складу АНТИГРИПОКАПСУ в дозі 0,15 г, чинить протизапальну, жарознижувальну та аналгетичну дію, пригнічує агрегацію тромбоцитів та поліпшує мікроциркуляцію в зоні запалення. Антигістамінний засіб димедрол, блокуючи Н1-рецептори, перешкоджає розвитку біологічних ефектів одного з основних медіаторів запалення — гістаміну, знижуючи проникність судин і зменшуючи набряк слизової оболонки верхніх дихальних шляхів. Аскорбінова кислота підвищує неспецифічну резистентність та адаптаційні можливості організму, посилює його стійкість до інфекцій. Рутин і лактат кальцію знижують проникність судин. Отже, завдяки комплексній дії компонентів АНТИГРИПОКАПС виявляє жарознижувальний, аналгетичний та протизапальний вплив і зменшує вираженість проявів інтоксикації. Усуваючи основні симптоми грипу та застуди, він швидко покращує стан хворого і прискорює одужання. Приймати АНТИГРИПОКАПС слід з появою перших ознак захворювання всередину після їди по 1–2 капсули 2–3 рази на день протягом 3–5 днів. Препарат відпускається без рецепта, його можна застосовувати як у дорослих, так і дітей старших 6 років.

За час свого існування на фармацевтичних ринках Росії та Білорусі АНТИГРИПОКАПС зарекомендував себе як ефективний, безпечний та доступний за ціною широкому колу споживачів лікарський засіб для усунення симптомів грипу та інших ГРВІ. Відтепер, після реєстрації препарату в Україні, її жителі мають змогу особисто пересвідчитися в перевагах його застосування. o

? Унітарне підприємство
«Мінськінтеркапс» (Білорусь)

За матеріалами, наданими фармацевтичною компанією «Інтерфарма-Київ»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Необхідність удосконалення всіх етапів обігу трамадолу

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті