Перелік документів для ліцензування скоротиться?


Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 605 від 24 грудня 2003 р. у зв’язку з неподанням на державну реєстрацію до Міністерства юстиції скасовано низку наказів МОЗ України, зокрема № 333 від 13.08.2001 р. «Про надання висновку Державної санітарно-епідеміологічної служби про відповідність наявних приміщень вимогам санітарних норм і правил щодо провадження окремих видів господарської діяльності». Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 756 від 04.07.2001 р. висновок Державної санітарно-епідеміологічної служби має бути в числі документів, що додаються до заяви про видачу ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності.

У відповідь на звернення редакції «Щотижевика АПТЕКА» до Державної санітарно-епідеміологічної служби перший заступник міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України Ольга Лапушенко повідомила:

Ольга Лапушенко,
перший заступник міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України

— Вважаю, що попереджувальний та поточний санітарно-епідеміологічний нагляд за провадженням господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі ними, а також розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, пересилання, відпуску, знищення наркотичних засобів, який здійснюється під час процедури надання дозволу на відкриття об’єкта і подальшої діяльності зазначених суб’єктів господарювання, є доцільним та ефективним.

З урахуванням вищезазначеного я як Головний державний санітарний лікар України виходжу з ініціативою щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 756 від 04.07.2001 р. «Про затвердження переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності» (зі змінами, внесеними постановами Кабінету Міністрів України № 1762 від 16.11.2002 р. та № 846 від 04.06.2003 р.) у частині пунктів 44 та 45 переліку документів, що додаються до заяви про видачу ліцензії, а саме: виключити з вищезазначеного переліку документів засвідчену в установленому порядку копію висновку Державної санітарно-епідеміологічної служби (за місцем провадження діяльності) про відповідність наявних приміщень вимогам санітарних норм і правил щодо провадження відповідного виду господарської діяльності за формою, встановленою МОЗ.

Вважаю, що такий крок не позначиться на забезпеченні санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, сприятиме спрощенню процедур отримання дозвільних документів і, таким чином, розвитку підприємництва в Україні. n

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

ДОВІДКА

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 756 від 04.07.2001 р. встановлено перелік документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами:

· засвідчені в установленому порядку копії установчих документів (для юридичної особи)

· засвідчені в установленому порядку копії документів, що підтверджують право власності суб’єкта господарської діяльності або оренди ним приміщення для провадження відповідного виду господарської діяльності

· засвідчена в установленому порядку копія висновку Державної санітарно-епідеміологічної служби (за місцем провадження діяльності) про відповідність наявних приміщень вимогам санітарних норм і правил щодо провадження відповідного виду господарської діяльності за формою, встановленою МОЗ

· відомості за підписом заявника — суб’єкта господарської діяльності — про відповідність його матеріально-технічної бази, наявність у нього нормативно-правових документів, у тому числі нормативних документів із стандартизації, необхідних для провадження відповідного виду господарської діяльності, а також про відповідність рівня кваліфікації його працівників ліцензійним умовам провадження відповідного виду господарської діяльності за формою, встановленою МОЗ

· засвідчені в установленому порядку копії технічних та технологічних регламентів щодо виробництва лікарських засобів, розроблених та затверджених в установленому порядку (для підприємств-виробників)

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті