На шляху боротьби з анемією

Протягом останніх років попередження й лікування залізодефіцитної анемії — захворювання, яке широко розповсюджене у світі й охоплює практично всі вікові групи — стає в Україні все більш актуальною медико-соціальною проблемою. Так, у 2002 р. загальний показник захворюваності на залізодефіцитну анемію склав 1295,7 осіб на 100 тисяч населення (на 31,7% більше, ніж у 1999 р.), що складає 625 059 зареєстрованих хворих.

16 лютого 2004 р. у приміщенні Міністерства охорони здоров’я України відбулася благодійна акція передачі Національному фонду «Україна — дітям» лікарського засобу Венофер® у формі розчину для ін’єкцій для усунення залізодефіцитних станів у вагітних, дітей та хворих, які не переносять пероральних препаратів заліза. Загальна вартість пожертви склала 1 149 120 євро. В акції передачі взяли участь: почесний президент Фонду «Україна — дітям» Людмила Кучма, голова наглядової ради фонду Віталій Москаленко, міністр охорони здоров’я України Андрій Підаєв, представники компанії «Віфор (Інтернешнл) Інк.» (Швейцарія).

У вступному слові В. Москаленко повідомив, що у 2003 р. Фонд отримав гуманітарну допомогу на загальну суму 26 млн грн. і передав до системи охорони здоров’я та окремих медичних закладів значну кількість ліків та медичного обладнання. Л. Кучма подякувала компанії та Міністерству охорони здоров’я за плідну співпрацю на шляху покращання здоров’я дітей і матерів і зазначила, що збереження здоров’я дітей потребує не лише коштів: окрім залучення фінансових ресурсів необхідне об’єднання зусиль громадськості, уряду та приватних компаній. Передача препаратів вартістю понад мільйон євро — яскравий взірець партнерства задля поліпшення здоров’я нації. А. Підаєв висловив сподівання на те, що отримані системою охорони здоров’я препарати є вагомим внеском у забезпечення реальних потреб дитячих закладів.

Після закінчення акції передачі препарату відбулася науково-практична конференція, у ході якої клініцисти та науковці мали змогу обмінятися досвідом застосування препаратів для лікування залізодефіцитних станів. Отримані Фондом препарати будуть передані до дитячих лікарень та дитячих будинків у всіх регіонах України. n

За прес-релізом МОЗ України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті