Стандартизація акушерської та гінекологічної допомоги

Наказом МОЗ України № 582 від 15 грудня 2003 р. затверджено клінічні протоколи з акушерської та гінекологічної допомоги, впровадження яких у практику лікувально-профілактичних закладів розпочалося з 2004 року.

Відтепер усі види акушерсько-гінекологічної допомоги регламентовано. Зокрема, в клінічних протоколах докладно наведено визначення, класифікації акушерсько-гінекологічної патології, відповідні алгоритми та вимоги до дій медичного персоналу. Описано тактику лікарів та акушерів під час ведення нормальних пологів, у разі аномалії пологової діяльності, питання профілактики та лікування ускладнень, які виникають до, під час або після пологів. Регламентовано питання ведення вагітності у хворих на передгестаційний та гестаційний цукровий діабет. Визначено показання, протипоказання і тактику проведення кесаревого розтину. Описано питання прогнозування, діагностики, лікування та профілактики невиношування вагітності. Наведено комплекс заходів, які необхідно виконувати медичному персоналу для запобігання передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини.

Враховуючи складну демографічну ситуацію, що склалась у державі, особливого значення набувають розділи, в яких визначено тактику ведення жінок з безпліддям та планування сім’ї. Саме тому відповідні розділи протоколів містять найдокладнішу інформацію із цих питань та чітко регламентують діяльність лікаря щодо їх вирішення.

У документах також описано лікарську тактику щодо проведення медичних (штучних) абортів, лікування, діагностики та профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом, запальних захворювань органів малого таза, генітального ендометріозу, лейоміоми, дисфункціональних маткових кровотеч у жінок у репродуктивний та перименопаузальний період тощо.n

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*