Кабінет міністрів України компенсує витрати виробникам ліків на основі спирту

14 квітня 2004 р. КМУ видав розпорядження № 219-р «Про виділення коштів на компенсацію виробникам — суб’єктам підприємницької діяльності додаткових витрат, пов’язаних з підвищенням з 1 січня 2004 р. ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується ними для виготовлення лікарських засобів».

Згідно з розпорядженням передбачається виділення МОЗ України «27 млн грн. для забезпечення своєчасної компенсації, відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 30 грудня 2003 р. № 2077, в квітні–травні 2004 р., виробникам — суб’єктам підприємницької діяльності додаткових витрат, пов’язаних з підвищенням з 1 січня 2004 р. ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується ними для виготовлення лікарських засобів».

МОЗ повинне «забезпечити цільове використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням, та їх повернення до державного бюджету за рахунок бюджетних призначень, передбачених на компенсацію виробникам <…>, у місячний строк після прийняття закону про внесення відповідних змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2004 рік».

Міністерство економіки, Міністерство фінансів і Державне казначейство України зобов’язані в термін до 1 липня цього року подати звіт про використання виділених коштів.n

За даними сайту rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті