Міністерство охорони здоров’я УкраїниНаказ від 17.11.2003 р. № 525

На виконання рішення колегії Міністерства охорони здоров’я України від 02.10.2003 р. «Про результати перевірки Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів МОЗ стану зберігання і використання лікарських засобів, придбаних за кошти державного бюджету»

НАКАЗУЮ:

1. Визнати роботу Міністра охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальників управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій по контролю за раціональним використанням лікарських засобів, закуплених за бюджетні кошти, та забезпеченням умов їх зберігання незадовільною.

2. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

2.1. Вжити заходи по недопущенню закупівлі лікарських засобів за кошти державного бюджету з обмеженим терміном придатності, субстандартних та в кількостях, що перевищують потребу;

2.2. Забезпечити контроль за умовами зберігання і медичного застосування лікарських засобів;

2.3. Регулярно заслуховувати інформацію начальників державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі про стан забезпечення якості лікарських засобів лікувально-профілактичними закладами.

3. Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ (Варченку В.Г.):

3.1. Систематично здійснювати контроль за якістю лікарських засобів у закладах охорони здоров’я та усуненням порушень, виявлених при перевірках, притягувати до адміністративної відповідальності винних осіб за скоєння правопорушень.

3.2. За результатами перевірок лікувально-профілактичних закладів інформувати Міністерство охорони здоров’я України.

3.3. Систематично контролювати роботу підпорядкованих державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі.

4. Департаменту організації медичної допомоги населенню (Ждановій М.П.), Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ (Варченку В.Г.), Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду (Бережнову С.П.) забезпечити розробку інструкції «Про зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах» та затвердження її відповідно чинному законодавству.

5. ДП «Укрмедпостач» (Петренку М.Я.) забезпечити рівномірні поставки лікарських засобів, закуплених за кошти державного бюджету, відповідно до річного замовлення на них.

6. Контроль за виконанням рішення колегії покласти на заступника Міністра охорони здоров’я Загороднього В.В.

Міністр

? А.В. Підаєв

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*