Наказ МОЗ України від 07.05.2004 р. № 236

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 07.05.2004 р. № 236

«Про заходи щодо недопущення погіршення забезпечення пільгових категорій населення та закладів охорони здоров’я лікарськими засобами»

На виконання наказу МОЗ України від 19.01.04 № 29 «Про забезпечення виконання доручення Прем’єр-міністра від 19.12.03 № 81990 до Указу Президента від 17.12.03 № 1455/2003 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення права громадян на охорону здоров’я і медичну допомогу» розроблені заходи щодо недопущення погіршення забезпечення пільгових категорій населення та закладів охорони здоров’я лікарськими засобами та виробами медичного призначення, з метою виконання вищезазначених заходів

НАКАЗУЮ:

1. Міністру охорони здоров’я АР Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення Київської та управління охорони здоров’я Севастопольської міських державних адміністрацій:

1.1. Уточнити списки громадян, що мають пільги на отримання лікарських засобів та виробів медичного призначення, надати інформацію щодо чисельності населення, яке потребує пільгового забезпечення ліками (окремо 100% та 50% оплати) разом з річними статистичними звітами до Центру медичної статистики МОЗ України.

Термін: до 01.06.04. в подальшому щорічно.

1.2. Провести розрахунки щодо фінансових потреб у 2004 році на забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення пільгових категорій населення та підготувати пропозиції до облдержадміністрацій щодо збільшення витрат на ці цілі.

Термін: до 01.06.04.

1.3. Взяти під особистий контроль питання забезпечення закладів охорони здоров’я медикаментами, необхідними для надання екстренної та невідкладної медичної допомоги.

Термін постійно.

1.4. При розподілі лікарських засобів, закуплених за рахунок коштів державного бюджету, приорітет надавати пільговим категоріям населення.

Термін: постійно.

1.5. Виходячи з потреб регіону розробити перелік життєво-необхідних ліків для мінімального забезпечення потреб населення, затвердити вищезазначений перелік у органах місцевого самоврядування та забезпечити контроль за наявністю життєво-необхідних ліків у достатній кількості в аптечній мережі регіону.

Термін: постійно.

2. Центру медичної статистики МОЗ України (Голубчикову М. В.) забезпечити починаючи з 2005 року збір інформації з регіонів стосовно чисельності населення, що потребує пільгового забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Термін: 1 раз на рік.

3. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника Міністра Білого В. Я.

Перший заступник Міністра О.М. Орда
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті