В Україні можуть ввести мораторій на підвищення цін на ліки

07 Жовтня 2009 12:37 Поділитися

В Україні можуть ввести мораторій на підвищення цін на лікиЯк повідомило Інформаційне управління Верховної Ради України, парламентарі прийняли за основу проект закону «Про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення», внесений депутатами від КПУ Петром Симоненком і Володимиром Матвєєвим (реєстраційний № 3426).

«За» проголосували 345 народних депутатів із 430 зареєстрованих у залі.

«На період фінансової кризи до встановлення розміру мінімальної заробітної плати і пенсій на рівні прожиткового мінімуму та до погашення заборгованості із виплат заробітної плати, стипендій та грошового забезпечення студентів, курсантів та учнів запровадити мораторій на підвищення цін на всі види лікарських препаратів вітчизняного та закордонного виробництва, що використовуються населенням України та лікувальними закладам­и. Лікарські препарати вітчизняного виробництва реалізуються за цінами, регульованими державою, лікарські препарати закордонного виробництва за цінами, що склалися станом на 1 липня 2008 р.», — йдеться в документі.

Перед другим читанням законопроект буде доопрацьовано.

Відповідний проект спрямований на посилення соціального захисту найбільш незахищених верств населення.

За матеріалами www.rada.gov.ua

Відкриті листи громадських організацій, що надійшли до редакції «Щотижневика АПТЕКА» у відповідь на прийняття за основу відповідного законопроекту опубліковано на сайті www.apteka.ua та в «Щотижневику АПТЕКА» від 12.10.2009 р. № 40 (711).

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті