Україна ввела антидемпінгове мито на шприци з Європи та Китаю

Україна ввела антидемпінгове мито на шприци з Європи та КитаюУкраїна ввела антидемпінгове мито щодо імпорту медичних шприців з Китаю, Іспанії, Великобританії, Північної Ірландії та Німеччини терміном на 5 років. Про це сказано в офіційному повідомленні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ), яке було оприлюднено в газеті «Урядовій кур’єр» від 6 жовтня цього року.

Згідно з повідомленням відповідне рішення МКМТ ухвалила 29 вересня.

Розслідування щодо імпорту шприців було порушено МКМТ 30 липня 2008 р. на підставі заяв ВАТ «Гемопласт» та ЗАТ «Тюмень-Медико-Сміла».

За його підсумками МКМТ встановила, що в період із 2005 по 2007 р. імпорт медичних шприців об’ємом 2 мл із КНР, об’ємом 5 мл з Іспанії та КНР, об’ємом 10 мл з Іспанії, КНР, Великої Британії, ФРН і Північної Ірландії збільшився на 10190,3; 66,6 і 96,9% відповідно. Внаслідок цього частка імпорту в споживанні цього товару в Україні зросла на 9300; 49,4 і 107,6% на тлі скорочення присутності на ринку продукції заявників на 31,8; 30,2 і 15,8% відповідно.

У зв’язку з цим МКМТ вирішила ввести антидемпінгове мито на медичні шприци в розмірах:
• для Китайської Народної Республіки:
– для шприців об’ємом 2 мл = 24,36%,
– для шприців об’ємом 5 мл = 54,15%,
– для шприців об’ємом 10 мл = 347,14%;

• для Королівства Іспанія:
– для шприців об’ємом 5 мл = 10,54%,
– для шприців об’ємом 10 мл = 196,38%;

• для Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії:
– для шприців об’ємом 10 мл = 23%;

• для Федеративної Республіки Німеччина:
– для шприців об’ємом 10 мл = 37%.

У повідомленні також зазначається, що в ході розслідування зацікавленим сторонам була надана можливість взяти участь у ньому, захищати свої інтереси, проте вони не скористалися цією можливістю, відмовили в доступі до необхідної інформації або не надали її у встановлені терміни.

Остаточні антидемпінгові заходи застосовуються терміном на 5 років шляхом запровадження справляння остаточного антидемпінгового мита з моменту набуття чинності відповідним рішенням комісії. Воно набуде чинності через 30 календарних днів з дня опублікування повідомлення про нього.

Раніше Україна вже обмежувала ввезення шприців з Росії, Польщі, Словаччини, Бельгії, Ірландії, Іспанії та Німеччини: з червня 2001 р. було введено квотування імпорту цієї продукції за підсумками розслідування МКМТ.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

HTML clipboard
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті