Законодавство України з питань реєстрації лікарських засобів зазнало чергових змін

Законодавство України з питань реєстрації лікарських засобів зазнало чергових змінПостановою КМУ від 27.06.2012 р. № 717 вноситься ряд змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань реєстрації лікарських засобів.

Так, згідно зі змінами, передбаченими у постанові Кабінету Міністрів України від 15 січня 1996 р. № 73 «Про затвердження Положення про контроль за відповідністю імунобіологічних препаратів, що застосовуються в медичній практиці, вимогам державних та міжнародних стандартів», МОЗ України здійснюватиме державну реєстрацію, перереєстрацію медичних імунобіологічних препаратів у порядку, визначеному для лікарських засобів.

Відповідні зміни також внесені у Порядок державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів і розмірів збору за їх державну реєстрацію (перереєстрацію), затверджений постановою КМУ від 26 травня 2005 р. № 376. Так, згідно зі змінами факт державної реєстрації медичного імунобіологічного препарату засвідчується реєстраційним посвідченням на лікарський засіб (медичний імунобіологічний препарат).

Зазначимо, що документ набув чинності 10 серпня поточного року, оскільки його було опубліковано в газеті центральних органів виконавчої влади “Урядовий кур’єр” від 10.08.2012 р., № 143. Реєстраційні посвідчення на лікарські засоби та сертифікати про державну реєстрацію медичних імунобіологічних препаратів, видані до набрання чинності постановою КМУ від 27.06.2012 р., є чинними протягом строку, визначеного у реєстраційному посвідченні та сертифікаті.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті