Наказ МОЗ України від 16.07.2012 р. № 534

Документ набув чинності 17.08.2012 р. після його опублікування в «Офіційному віснику України» від 17.08.2012 р. № 60

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 16.07.2012 № 534

Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
30 липня 2012 р. 
за № 1286/21598

Про запровадження спеціального позначення лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів

Відповідно до пункту 3 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, на виконання пункту 8 Протоколу наради від 20 березня 2012 року «Про подальший розвиток системи охорони здоров’я» під головуванням Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. НАКАЗУЮ:

1. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь (головних управлінь) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій посилити контроль за обігом лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів:

1.1. Здійснити організаційно-технічні заходи щодо забезпечення нанесення спеціального позначення на упаковку лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів.

1.2. Зобов’язати уповноважених осіб лікувально-профілактичних закладів державної та комунальної форм власності при отриманні лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів, наносити на їх упаковку спеціальне позначення.

1.3. У термін до 30 вересня 2012 року прозвітувати Міністерству охорони здоров’я України про виконання цього наказу.

2. Установити, що спеціальне позначення є штампом червоного кольору з написом «Бюджетна закупівля» або стикером з написом червоного кольору «Бюджетна закупівля», які наносяться на зовнішню (вторинну) упаковку лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів. У разі відсутності вторинної упаковки за можливості штамп або стикер наноситься на первинну упаковку.

2. Установити, що спеціальне позначення є штампом червоного кольору з написом «Бюджетна закупівля», який наноситься на зовнішню (вторинну) упаковку лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів. У разі відсутності вторинної упаковки за можливості штамп наноситься на первинну упаковку.

3. Відповідальними за нанесення спеціального позначення є керівники лікувально-профілактичних закладів, які отримують лікарські засоби, у тому числі імунобіологічні препарати, закуплені за рахунок бюджетних коштів.

4. Державній службі України з лікарських засобів та її територіальним органам:

4.1. При проведенні перевірок лікувально-профілактичних закладів у межах повноважень забезпечити контроль якості лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів, та виконання вимог цього наказу.

4.2. Інформувати Міністра охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальників управлінь (головних управлінь) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій у разі виявлення фактів недотримання вимог цього наказу для вжиття необхідних заходів.

5. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров’я України від 28 вересня 2010 року № 822 «Про запровадження у Донецькій, Львівській областях та м. Києві пілотного проекту щодо спеціального позначення лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 17 листопада 2010 року за № 1127/18422.

6. Управлінню розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я забезпечити в установленому порядку подання наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра – керівника апарату Богачева Р.М.

8. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Віце-прем’єр-міністр України –
Міністр
Р.В. Богатирьова
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті