Вітаємо з Днем фармацевтичного працівника!

15 Вересня 2012 12:01 Поділитися

Шановні колеги!

Від щирого серця вітаю вас з професійним святом — Днем фармацевтичного працівника. Праця лікаря сьогодні неможлива без сучасних лікарських засобів. І фармація по праву є однією з найважливіших складових системи охорони здоров’я, від якої залежить успіх роботи як галузі в цілому, так і окремого медичного працівника. Які б чудодійні ліки не з’являлися в результаті новітніх наукових розробок та досягнень, найбільш затребуваним та ефективним залишатиметься засіб, створений за вашим фірмовим рецептом: суміш, що складається з певних пропорцій знань, досвіду, відповідальності, співчуття і турботи. Саме його ви застосовуєте у своїй щоденній роботі, поєднуючи в ній магію зцілення та передові досягнення науки, розсудливий прагматизм та милосердя.

Гуманістична спрямованість сучасної фармації підкріплена прагненням фармацевтичної громади України мати життєздатну галузь, розвинений ринок, згуртовану команду практичних працівників аптечної мережі, науковців, освітян, виробників, управлінців. Узагальнююч­и надбання вітчизняної фармації, можна констатувати: за короткий час фармацевтична галузь модернізувалася, наситила український ринок широким асортиментом лікарських засобів, вийшла на європейський ринок, впевнено стала його повноцінним гравцем.

Завдяки успішним результатам вашої шляхетної та самовідданої праці українському суспільству вдається протистояти багатьом захворюванням. А прагнення фармацевтичної спільноти до партнерських стосунків з державою сприяє вирішенню багатьох актуальних завдань, які стоять перед українською системою охорони здоров’я. У першу чергу, це стосується участі фармацевтів у реформаторських процесах, спрямованих на покращення медичної допомоги людям, підвищення рівня якості, ефективності та доступності для громадян лікарських засобів.

Працівники галузі заслуговують найщиріших слів подяки за благородну і нелегку працю, за постійну готовність допомагати людям, за відданість обраній професії. Нехай нагородою за це все буде вам людська повага, професійне визнання, достойна оплата праці та віра у власні сили. Бажаю вам здоров’я, спокою, добробуту, задоволення від роботи і невпинного прагнення творити добро!

Раїса Богатирьова,
віце-прем’єр-міністр — міністр охорони здоров’я України

Шановні колеги!

Від щирого серця вітаю вас із професійним святом — Днем фармацевтичного працівника!

Фармацевтичний бізнес завжди вирізнявся високим рівнем кваліфікації працівників цієї галузі. Поєднуючи знан­ня і досвід з турботою і співчуттям, вони стоять на сторожі здоров’я та життя людини, забезпечуючи їх якісними та безпечними лікарськими засобами.

Тож приміть у цей святковий день побажання професійних здобутків, міцного здоров’я, благополуччя, оптимізму та родинного затишку. Хай здійснюються ваші задуми, а успіх та невичерпна енергія стануть незмінним супроводом усіх ваших справ і починань.

Нехай кожен новий день дарує вам радість творчого натхнення, задоволення від виконання свого професійного обов’язку перед людьми.

З повагою

Олексій Соловйов,
голова Державної служби України з лікарських засобів

Уважаемые коллеги!

Примите самые сердечные поздравления с профессиональным праздником!

Украинская фармацевтическая промышленность успешно работает для того, чтобы обеспечивать население качественными и доступными лекарственными средствами, и неоценимый вклад в этот процесс вносят ваши ответственность, знания и трудолюбие. Постоянно расширяется ассортимент лекарственных средств и улучшается качество обслуживания в аптеках, идет процесс интеграции украинской фармации в мировое фармацевтическое сообщество.

Уверен, что ваши профессиональные навыки, талант и далее будут приносить неоценимую пользу обществу. Искренне желаю всем работникам отрасли успехов в профессиональной деятельности, карьерного роста и, конечно же, крепкого здоровья для достижения поставленных целей!

Пусть та забота и добро, которые вы дарите людям, возвращаются к вам в многократном размере! Счастья, радости, успехов!

С наилучшими пожеланиями

Александр Гудзенко,
главный внештатный специалист МЗ Украины по специальности «Фармация»,
заслуженный работник здравоохранения Украины, заведующий кафедрой технологии лекарств, организации и экономики фармации Луганского государственного медицинского университета

Шановні колеги, працівники фармацевтичної галузі України!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я щиро вітаю вас із професійним святом — Днем фармацевтичного працівника.

Ваша професійна діяльність є невід’ємною складовою успіху як окремо взятого лікаря, так і медичного закладу в цілому, адже ви — вірні друзі й помічники медиків та кожного громадянина нашої країни. Своєю щоденною копіткою працею ви робите вагомий внесок у збереження здоров’я людей, забезпечуючи їх якісними, ефективними та доступними лікарськими засобами. І найвищою оцінкою професійної діяльності є людська вдячність тих, кому ви допомагаєте долати життєві труднощі, додаючи впевненості та оптимізму. Завдяки вашому професіоналізму, самовідданій праці, здобуткам та винаходам вітчизняна фармацевтична галузь визнана на світовому ринку, тому сподіваюсь, що ви і надалі докладатимете максимум зусиль на шляху розвитку української фармації, подальшій консолідації її науки і практики.

Цьогоріч відбулися значні зміни у нормативно-правовій базі, яка регулює діяльність на фармацевтичному ринку. Сподіваюся і на подальшу спільну роботу в напрямку її вдосконалення, на конструктивний діалог між усіма учасниками фармацевтичного ринку. Це покращить ситуацію із забезпеченням населення України якісними та доступними лікарськими засобами.

У цей святковий день бажаю вам міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, вагомих здобутків у професійній діяльності.

З повагою

Тетяна Бахтеєва,
голова Комітету Верховної Ради України
з питань охорони здоров’я

Шановні працівники української фармації!

Сьогодні фармацевтична галузь України має потужний науковий потенціал, виробництво, розвинену мережу аптечних закладів. Кожного дня фармацевти та провізори, дослідники і виробники вдосконалюють вітчизняну фармацію. Тому дозвольте у цей святковий день висловити вам слова подяки за самовіддану працю над реалізацією одного із найважливіших соціальних завдань — забезпечення населення якісними та ефективними лікарськими засобами. Завдяки вам фармацевтичному ринку України багато вдалося досягти на етапі свого становлення, але попереду ще багато роботи. Проте, я впевнений, що разом ми зможемо здолати всі труднощі.

Щиро вітаю вас з Днем фармацевтичного працівника! Від усього серця бажаю щастя та міцного здоров’я, успіхів у роботі та злагоди у сім’ях!

Михайло Нестерчук,
генеральний директор ДП «Державний експертний центр» МОЗ України

Щиро вітаю всіх фармацевтичних працівників України з професійним святом!

Щороку осіння пора дарує нам особливе свято — День фармацевтичного працівника. Фармацевтична галузь — одна з найважливіших складових системи охорони здоров’я, тому роль провізора або фармацевта неможливо переоцінити. Ваша щоденна праця — це турбота про здоров’я і життя тисяч і тисяч людей. Сьогодні вітчизняна фармацевтична галузь модернізувалася, стала конкурентоспроможною і продовжує свій стрімкий розвиток, орієнтуючись на європейські стандарти.

Беззаперечно, що головне надбання фармації — це її високопрофесійні кадри, які заслуговують подяки та визнання за самовіддану працю і небайдуже ставлення до людей. Бажаю вам рухатися далі, не зупиняючись, адже прагнення до досконалості — професійна риса кожного представника галузі. Робота фармацевта вимагає високого рівня відповідальності за прийняті рішення. Тому важливо, щоб ваші рішення завжди були зумовлені професіоналізмом та турботою про здоров’я людей.

Від усього серця бажаю вам щастя та міцного здоров’я, спокою та взаєморозуміння у сім’ях, поваги та успіхів у роботі!

Віктор Чумак,
радник міністра охорони здоров’я України

Від імені Європейської Бізнес Асоціації та її Комітету з охорони здоров’я дозвольте щиро привітати Вас з нагоди професійного свята — Дня фармацевтичного працівника!

Ваша професія завжди була однією з найбільш шанованих. Ваша нелегка та сумлінна праця допомагає долати раніше невиліковні хвороби. Ваші знання, досвід та відданість своїй справі сприяють безперервному успішному розвитку фармацевтичної галузі, що є запорукою забезпечення громадян інноваційними та високоефективними ліками.

Ми хочемо висловити вам свої сердечні привітання та побажати успіхів, натхнення, благополуччя, процвітання та професійного визнання. Нехай віддана праця кожного з вас стане вагомим внеском в збереження та зміцнення здоров’я нації.

З найкращими побажаннями

Європейська Бізнес Асоціація

Вельмишановні колеги і друзі!

Дозвольте сердечно привітати славетну 350-тисячну фармацевтичну громаду з Днем фармацевтичного працівника України! Прийміть щиру вдячність за високе служіння обраній справі, професіо­налізм, добро і щедрість душі, за вашу щоденну копітку і самовіддану працю.

Сьогодні ми можемо пишатися, що благородна праця фармацевта відзначена таким високим визнанням з боку держави й громадськості. Вже втринадцяте ми відзначаємо наше професійне свято, започатковане Указом Президента України у 1999 р. У масштабах історії це зовсім молода традиція, але надзвичайно дорога для фармацевтичної спільноти, адже саме нашому поколінню судилося стати учасниками творення вітчизняної фармацевтичної галузі у незалежній Україні. Це — велика честь і відповідальність перед власним сумлінням, народом України і прийдешніми поколіннями.

Цим святом суспільство визнає важливу роль фахівців фармацевтичної галузі, адже фармація — це стратегічна галузь в системі охорони здоров’я населення і забезпечення національної безпеки нашої держави. Ми потрібні людям. Здоров’я — це не лише благо та щастя кожної людини, але й безцінне суспільне надбання. Завдяки наполегливій та відданій праці висококваліфікованих фахівців, корифеїв виробничої, аптечної, освітньої, наукової, управлінської, інформаційної сфер галузі вітчизняна фармація динамічно розвивається, активно залучаючи у виробництво сучасні наукові досягнення й розробки, впроваджуючи європейські стандарти якості, й успішно конкурує з іноземними виробниками лікарських засобів. Україна по праву може називатися фармацевтичною державою і в змозі забезпечити населення усіма необхідними ліками для забезпечення здоров’я та високого рівня якості життя людей. Серед інтелектуальної плеяди фармацевтичного братерства багато видатних людей, які досягли великих висот і продовжують підкорювати нові професійні вершини.

У ці святкові дні велика честь для мене привітати трудові колективи фармацевтичної галузі: фахівців аптек, контрольно-аналітичної служби, інформаційної сфери, заводчан, науковців, освітян, менеджерів, маркетологів, логістів. Скільки створено високоякісних лікарських препаратів завдяки кропіткій щоденній праці, скільки ще нових перспективних розробок у майбутньому…

Приємно вітати зі святом своїх колег і друзів, і надзвичайно приємно вітати своїх колишніх студентів — випускників Національного фармацевтичного університету, успіхами і професійними перемогами яких пишається університет. Хочу, щоб ви пам’ятали: ваш університет, ваші викладачі повсякчас раді вам і вашим дітям та онукам — гідним продовжувачам фамільних фармацевтичних династій.

Сердечно бажаю всім колегам, хто пов’язав своє життя з Фармацією, вашим рідним і близьким, злагоди й родинного щастя, міцного здоров’я, добра, благополуччя. Хай цей рік стане для всіх нас періодом нових професійних звершень, творчого зростання, процвітання і фінансової стабільності.

Зі святом, дорогі колеги і друзі!

Валентин Черних,
професор, ректор Національного фармацевтичного університету, член-кореспондент НАН України

Шановні колеги!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята — Дня фармацевтичного працівника, який ми щорічно відзначаєм­о з 1999 р.

Провізори та фармацевти, працівники організацій з контролю якості та підприємств з випуску лікарських засобів! Ми вдячні вам за щоденну працю та самовідданість у допомозі людям.

Ви несете добро, світ та надію до кожної родини, забезпечуючи лікарськими препаратами та лікувально-профілактичними засобами. Нехай і надалі ваш професійний досвід та знання сприяють збереженню здоров’я української нації.

Зичимо вам процвітання, творчої наснаги, завзяття, здоров’я та благополуччя, невичерпності сил у вашій важливій праці.

З повагою

Олександр Пімінов,
директор Інституту підвищення кваліфікації спеціалістів фармації Національного фармацевтичного університету, доктор фармацевтичних наук, професор

Дорогі колеги та друзі!

Цього року 15 вересня відзначають своє професійне свято працівники фармації України, що свідчить про визнання суспільством важливого внеску фармацевтичної галузі в соціальну сферу та економіку країни. За останні роки стан фармацевтичної галузі постійно вдосконалюється, створюються кращі умови для роботи фармацевтів. У наш час фармацевтичний працівник реалізує одну з найважливіших цілей — збереження головного багатства країни — здоров’я нації. Щоденно численна армія фармацевтів та провізорів допомагають українцям зберегти і поліпшити стан власного здоров’я та здоров’я близьких людей. Фармацевтичним працівникам невпинно доводиться поглиблювати свої знання та слідкувати за змінами на ринку лікарських препаратів.

Тому дозвольте подякувати вам, шановні колеги, за віддану працю і щиро побажати міцного здоров’я та легких буднів.

Юрій Савко,
виконавчий директор асоціації «АПРаД»

Шановні колеги-фармацевти!

У ваше професійне свято прийміть найщиріші побажання добра, радості та щастя! Ваша робота — це віддане служіння віч­ним ідеалам добра та людяності, а також турбота про здоров’я наших громадян.

Бажаю всім, хто працює у фармацевтичній промисловості, працівникам аптечних закладів та закладів охорони здоров’я, науковцям, управлінцям, викладачам і студентам, вашим родинам нових здобутків, здійснення всіх задумів, міцного здоров’я.

Нехай плідна праця набуває нового змісту, збагачується досвідом та приносить задоволення від виконаного обов’язку перед людьми, які так чекають на вашу допомогу.

Михайло Пасічник,
президент Всеукраїнської громадської організації «Аптечна професійна асоціація України»

Шановні колеги!

Вітаю вас з нагоди професійного свята, яке відзначається як визнання важливості працівника фармацевтичної галузі.

Фармацевтичний ринок нашої країни ще достатньо молодий, проте на шляху свого становлення досяг значних успіхів, максимально наближаючись до європейських норм. Сподіваємося, що в подальшому спільними зусиллями вітчизняних та зарубіжних виробників, оптових компаній, аптечних закладів та регуляторних органів його робота буде удосконалюватися.

Тетяна Котляр,
голова Громадської ради при Держлікслужбі України

Шановна фармацевтична спільното України!

Роль провізора та фармацевта важко переоцінити. Робота фармацевтичного працівника — важлива складова лікувального процесу, оскільки саме від нього багато в чому залежить отримання пацієнтом якісних та ефективних лікарських препаратів. Ваші професіоналізм, цілеспрямованість, відданість справі — запорука подальшого успішного розвитку галузі.

Святкуючи разом з вами, щиро бажаю добра, достатку, щедрої долі, сили і наснаги в усіх ваших справах! Нехай мрія про краще майбутнє окриляє на нові починання!

Валентина Москаленко,
президент Всеукраїнської аптечної ассоціації

Дорогі фармацевти!

Прийміть щирі вітання з професійним святом!

Завдяки вашій професійній майстерності та самовідданості галузь фармації завжди була та залишається на належному рівні.

Впевнений, що і надалі ваш досвід, високий професіоналізм, нові наукові досягнення сприятимуть розвитку економіки нашої держави та будуть надійною запорукою підвищення якості та безпеки життя громадян України.

Нехай збуваються всі ваші мрії, нехай завжди лагідно сяє для вас сонце!

З повагою

Юрій Ульшин,
перший заступник голови правління
Полтавської обласної громадської організації
«Асоціація працівників фармацевтичної галузі»

Вельмишановні колеги!

Від щирого серця вітаю з Днем фармацевтичного працівника! Це свято є визнанням нашої самовідданої праці для здоров’я людей. Хочу побажати всім нат­хнення та життєвих сил у виконанні гуманної функції нашої професії.

Останні роки дуже часто змінюються правила гри на фармацевтичному ринку. Працювати стає дедалі складніше. Тому бажаю активності задля відстоювання інтересів нашої прекрасної фармації.

Нехай професійні знання, досвід та бажання допомогти пацієнту принесуть достаток у наші домівки.

З повагою

Костянтин Косяченко,
голова ГО «Спілка працівників фармації»,
заслужений працівник фармації України

Дорогие коллеги!

От всей души поздравляем с профессиональным праздником — Днем фармацевта! Желаем, чтобы ваша деятельность приносила вам глубокое удовлетворение и заслуженное уважение пациентов и общественности, гармонию и счастье в ваших семьях! Чтобы ваши пациенты чувствовали, что получают профессиональную помощь, мудрый совет, теплое напутствие на выздоровление! И чтобы отраслевые органы государственной власти ощущали неподдельную гордость за отрасль, а их мудрые решения помогали операторам рынка совершенствоваться в нашем общем деле: помощи пациенту!

Правление Ассоциации «ФАРМУКРАИНА»

Шановні колеги, друзі!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня фармацевтичного працівника!

Великої шани і поваги заслуговує ваша самовіддана і така важлива для всього суспільства праця на благо народу України! Саме від вашої наполегливої та відданої праці залежить, наскільки міцним та надійним буде майбутнє нашої країни, адже ви захищаєте найцінніший скарб — людське здоров’я та життя!

Нехай ваш високий професіоналізм та відданість професії вселяють надію та впевненість у завтрашньому дні, дарує заслужену повагу й авторитет!

Щиро бажаю вам міцного здоров’я, невичерпності сил і завзяття, родинного затишку, добробуту та нових професійних перемог і звершень!

З повагою

Валерій Печаєв,
президент Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України,
член Колегії МОЗ України

Уважаемые коллеги!

Каждый из нас — частица большого профессионального сообщества. Мы вносим свой вклад в уверенное развитие фармацевтической отрасли Украины, и этот вклад служит здоровью людей.

Желаю вам быть влюбленными в свою профессию, с азартом открывать в ней новые перспективы, успешно отвечать на все вызовы жизни. Пусть оптимизм и настойчивость ведут к реализации самых смелых идей!

Счастья вам, душевного тепла и обя­зательно — здоровья! С Днем фармацевтического работника!

Виктор Бабасиньян,
генеральный директор КП «Луганская областная «Фармация»

Шановні колеги!

Професійне свято для всіх нас — радісна та хвилююча подія. У буденних турботах не завжди є час, щоб усвідомити високе призначення — бути провізором і фармацевтом, служити вічним ідеалам доб­ра та людяності, турбуватись про збереження найсвятішого — здоров’я та життя людей.

Щодня отримуючи з ваших рук лікарський засіб, а одночасно й надію перемогти хворобу, мільйони громадян відчувають, що у важку хвилину їх не залишено на самоті.

Український народ може розраховувати на допомогу фармацевтів, які у свою працю вкладають доброту та душу. Вітаю вас з нагоди професійного свята — Дня фармацевтичного працівника!

У цей святковий день сердечно зичу вам, вашим сім’ям а близьким міцного здоров’я, щастя, добра та благополуччя. Нехай завжди поруч із вами будуть краса та радість, прихильність долі та вірність друзів.

З повагою

Олег Клімов,
в.о. генерального директора комунального підприємства «Фармація» (Київ)

Дорогі друзі!

День фармацевтичного працівника для всіх нас є важливою та хвилюючою подією. Фармація — одна із найдавніших наук. Ще на зорі розвитку суспільства людина вчилася лікуватись за допомогою цілющих рослин та інших засобів. І за багатовіковий шлях фармація перетворилася на серйозну високотехнологічну науку. Люди, що працюють у цій галузі, мають свої особливі риси. Це самовідданість, високий рівень освіченості, милосердя та відповідальність за здоров’я та життя.

Нехай і в подальшому ваша відданість обраній професії, досвід та висока кваліфікація служать благородній справі — збереженню здоров’я населення. Від усієї душі бажаю вам міцного здоров’я, невичерпних сил та наснаги, надійних партнерів, професійних здобутків та нових досягнень. Нехай з роками стає міцнішою ваша віра в успіх та ніколи не зникає бажання творити добро.

Лариса Тітенко,
голова правління ДАК «Ліки України»

Шановні колеги!

Щиро вітаємо із професійним святом!

Бажаємо успіхів у вдосконаленні професійної майстерності, сил і енергії для виконання завдань, які стоять перед українською фармацією. Нехай і надалі ваші позиції будуть сильними, плани — масштабними, а результати — переконливими.

І як найвище визнання вашої необхідності для суспільства нехай завжди з вами буде непідробна повага лікарів і пацієнтів.

Здоров’я вам, щастя і добробуту!

Ніна Костюченко,
в.о. начальника Державної служби України
з лікарських засобів у Донецькій області
Неля Щербакова,
виконавчий директор Донецької обласної фармацевтичної асоціації

Шановні колеги!

Щороку золотава осінь об’єднує працівників фармацевтичної галузі професійним святом, шануванням людей зі спільною благородною метою — поліпшення здоров’я людей.

Минув динамічний напружений рік праці і перетворень.

Сердечно вітаючи із професійним святом, бажаю міцності — вітчизняній фармацевтичній промисловості, надійних ділових партнерів — дистриб’юторам, процвітання — аптечній мережі, благополуччя — всім, чия сумлінна праця стає вагомим внеском у збереження і зміцнення здоров’я нації.

З повагою

Петро Багрій,
президент Асоціації «Виробники ліків України»

Шановні колеги!

Щиро вітаю вас з професійним святом — Днем фармацевтичного працівника!

У рік особливої уваги до фармацевтичної галузі бажаю витримки, ентузіазм­у, творчої наснаги у вирішенні найскладніших проблем сьогодення.

Нехай професійна згуртованість фармацевтичної спільноти надасть нашим споживачам нові можливості в отримані якісної медикаментозної допомоги і збереже віру людей у видужання!

Всім міцного здоров’я, взаєморозуміння і благополуччя в сім’ях та колективах, гарного святкового настрою.

З повагою

Світлана Пасталиця,
генеральний директор комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради

Уважаемые коллеги!

Ассоциация международных фармацевтических производителей поздравляет всех работников фармацевтической отрасли с приближающимся профессиональным праздником — Днем фармацевта!

Желаем вам профессионального расцвета, настойчивости и вдохновения во всех ваших начинаниях. Пусть вам всегда сопутствует удача, а мир и семейное благополучие никогда не покидают ваш дом!

Мы искренне верим в успех наших общих усилий, направленных на улучшение дальнейшего развития фармацевтической индустрии, и сердечно желаем вам неиссякаемого источника сил и терпения в этом нелегком труде!

С глубоким уважением и самыми теплыми пожеланиями

колектив AIPM Ukraine

Шановні, дорогі працівники фармацевтичної галузі!

Наближається день нашого з вами професійного свята! День, який об’єднує всіх, хто має відношення до професії фармацевта. І працівник аптеки, і співробітник Державної служби України з лікарських засобів, і навіть студент фармацевтичного факультету однаково з радістю вітають друзів та колег. Зникають будь-які обумовленості та зайве напруження, — а душі об’єднуються в радості, а очі сяють щастям.

Перенести цю радість яскравого наповненого життя без остраху та почуття провини на кожен день творчості свого особистого вкладу в здоров’я своє, своєї родини, всіх тих, хто потребує допомоги не тільки ліками, а й добрим словом.

Щирість та радість нехай наповнюють ваші серця безмежно, щоб безмірно віддавати їх знедоленим та невтішним. Любов до себе, до своєї роботи допоможе любити кожну людину, що звернулася за допомогою, як здорову, так і хвору. Це важливо для нас усіх!

Радійте, щасливійте, любіть, слухайте пісню своєї душі. Нехай душа співає вам лише пісні любові та радості!

З любов’ю та повагою

Тамара Литвиненкова,
голова Фармацевтичної асоціації Дніпропетровської області

Редакція «Щотижневика АПТЕКА» також приєднується до щирих привітань на адресу працівників фармації!

Щодня ми разом із вами беремо участь в професійному житті фармацевтичної галузі, адже допомагати вам у такій соціально важливій справі, як забезпечення ліками, — наше головне завдання.

Нехай ваші душі наповнюються теплом, в домівках панує злагода, затишок, достаток, благополуччя та здоров’я. Усього вам найкращого, успіхів у складній та благородній справі!

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті