З метою профілактики грипу та ГРВІ обласним управлінням охорони здоров’я доручено забезпечувати постійний запас противірусних ліків в аптеках

У епідемічному сезоні 2012–2013 рр. очікується циркуляція нових штамів вірусу грипуЯк повідомляється на сайті Державної санітарно-епідеміологічної служби України, у епідемічному сезоні 2012–2013 рр. в Україні прогнозується одночасна циркуляція вірусів грипу А (H3N2), у тому числі — нового штаму А/Вікторія/361/2011, який ще не виявив у нашій країні свої епідемічні властивості, а також нового для України штаму вірусу грипу B/Вісконсин/1/2010. Не виключена також можливість циркуляції вірусу грипу А/Н1N1/Каліфорнія/2009, але його роль в епідемічному процесі буде другорядною.

Усі зазначені штами ввійшли до складу актуальних сезонних вакцин проти грипу для країн Північної півкулі на сезон 2012–2013 рр. як такі, що рекомендовані ВООЗ для виробників протигрипозних вакцин.

Таким чином, відбулася заміна 2 штамів вірусу грипу, у зв’язку з чим можна припустити більш інтенсивний характер перебігу епідемічного процесу в майбутньому епідемічному сезоні.

З метою профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед населення України першим заступником Головного державного санітарного лікаря України видано постанову від 17.09.2012 р. № 27 «Про забезпечення заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідсезон 2012–2013 років». Зокрема цим документом доручено керівниками обласних управлінь охорони здоров’я забезпечувати постійний запас лікарських засобів (у тому числі противірусних) та засобів індивідуального захисту в закладах охорони здоров’я та аптеках.

За матеріалами www.dsesu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті