Парламент ухвалив закон щодо приєднання України до Конвенції про розробку Європейської Фармакопеї

16 Жовтня 2012 2:52 Поділитися

16 жовтня поточного року Верховна Рада України ухвалила закон «Про приєднання до Конвенції про розробку Європейської фармакопеї із поправками, внесеними відповідно до положень Протоколу до неї». За це проголосували 265 народних депутатів. Відповідний законопроект було зареєстровано за реєстраційним № 0277, його ініціатором виступив Президент України.

Нагадаємо, що 2 жовтня під час засідання Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я (далі — Комітет) зазначалося, що приєднання до Конвенції про розробку Європейської Фармакопеї дозволить Україні, яка з 1998 р. має статус спостерігача в Європейській фармакопейній комісії, стати повноправним членом цього органу з правом голосу. На думку членів Комітету, після приєднання нашої держави до вказаного міжнародного договору відповідний державний регуляторний орган отримає можливість брати участь у розробці європейських стандартів якості лікарських засобів та впливати на європейську політику у цій сфері.

Конвенція про розробку Європейської Фармакопеї з поправками, внесеними відповідно до положень протоколу до неї, розроблена Радою Європи з метою затвердження єдиних фармакопейних стандартів якості лікарських засобів, узгодження специфікацій лікарських речовин, які в їхньому первинному стані чи у вигляді фармацевтичних препаратів становлять загальний інтерес і є важливими для країн Європи, розробки специфікацій лікарських речовин, що виводяться на ринок, поступового запровадження спільної фармакопеї для заінтересованих європейських країн.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті