Уряд затвердив порядок надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості ліків для осіб з гіпертонічною хворобою

Уряд затвердив порядок надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості ліків для осіб з гіпертонічною хворобою17 жовтня поточного року Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Порядку та умов надання у 2012 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою». Наразі текст документу не оприлюднено.

Головним розпорядником субвенції є Міністерство охорони здоров’я України (далі – МОЗ).

Розпорядники субвенції за місцевими бюджетами визначаються рішеннями про такі бюджети відповідно до законодавства. Після проведення звірки та прийняття рішення про часткове відшкодування вони формують реєстр суб’єктів господарювання, яким належить право на часткове відшкодування та подають їх в Казначейство.

Казначейство перераховує субвенцію відповідно до Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів, затвердженого постановою КМУ від 15 грудня 532 грн. № 1132 і Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.2 грн. № 1223.

Розпорядники субвенції за місцевими бюджетами подають щомісяця до 15 числа МОЗ за встановленою ним формою інформацію про її використання та стан часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою за рахунок субвенції.

МОЗ подає щомісяця до 20 числа Міністерству фінансів України (далі – Мінфін) узагальнену інформацію про використання субвенції та стан часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою у розрізі адміністративно-територіальних одиниць.

Казначейство інформує щомісяця до 15 числа Мінфін про перераховані обсяги субвенції та касові видатки у розрізі адміністративно-територіальних одиниць.

Використання субвенції здійснюється в обсягах, передбачених у додатку 7 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік».

Порядок часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою затверджений постановою КМУ від 5 вересня 532 грн. № 907.

Нагадаємо, Законом України від 06.09.2012 р. № 5236-VI «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в розмірі 40 млн грн., проте проектом постанови КМУ «Про затвердження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою», винесеним на громадське обговорення у вересні поточного року, передбачалася субвенція в розмірі 154,4 млн грн.

За матеріалами www.moz.gov.ua

 

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті