Делегація України бере участь у роботі 58-ї сесії ВАОЗ

16 травня 2005 р. у женевському Палаці Націй (Швейцарія) відкрилась 58-ма сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (ВАОЗ), яка має завершитись 25 травня. На щорічні сесії ВАОЗ збираються представники 192 держав — членів ВООЗ. В цьому році на Асамблеї буде розглянуто програмний бюджет на 2006–2007 рр. Порядок денний також включає перегляд Міжнародних медико-санітарних правил та обговорення проекту глобальної стратегії імунізації. На розгляд делегатів Асамблеї представлені більше десяти проектів резолюцій з таких питань, як запобігання раковим захворюванням, туберкульозу, малярії та пташиному грипу. Ряд проектів стосуються питань медичного страхування. У рамках Асамблеї планується розглянути виконання завдань з ліквідації поліомієліту та боротьби зі СНІДом.

Делегацію України на сесії очолює міністр охорони здоров’я України Микола Поліщук. Він взяв участь у зустрічі представників восьми країн-ініціаторів створення мережі технічного співробітництва з питань обміну досвідом та зміцнення національної спроможності країн щодо досліджень та виробництва лікарських засобів для лікування пацієнтів з ВІЛ/СНІДом та опортуністичними інфекціями (Аргентини, Бразилії, Китаю, Куби, Нігерії, Таїланду, Російської Федерації). Під час зустрічі були розглянуті питання розроблення активних субстанцій для виробництва препаратів для лікування пацієнтів з ВІЛ/СНІДом з метою підвищення доступності лікування та зниження цін. Як передбачається, таке співробітництво буде спрямоване також на розвиток національних потужностей з виробництва відповідних діагностичних тест-систем.

У рамках зустрічі Микола Поліщук мав окрему бесіду з міністром охорони здоров’я Бразилії, який запропонував передати Україні досвід, набутий його країною у виробництві лікарських засобів для лікування пацієнтів з ВІЛ/СНІДом, організації їх закупівлі, розподілу та доставки. Глава бразильської делегації високо оцінив технологічні та виробничі можливості України у виробництві інсулінів. Він повідомив про зацікавленість його країни у запозиченні накопиченого Україною досвіду в організації національного виробництва інсулінів та готовність до співпраці у зазначеній галузі. Міністр охорони здоров’я України обговорив з Міністром охорони здоров’я Китаю питання можливих закупівель Україною медичного обладнання китайського виробництва, яке має високу якість та конкурентоспроможні ціни.

Глава делегації України провів також ряд інших зустрічей, зокрема з міністрами охорони здоров’я Словаччини, Азербайджану, Грузії, главами делегацій Російської Федерації, Польщі, Узбекистану, Молдови, Киргизстану, в ході яких були обговорені можливості подальшого розвитку двостороннього співробітництва в різних сферах охорони здоров’я. n

За повідомленням прес-служби МОЗ
України та матеріалами сайту www.who.int

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті