Наказ МОЗ України щодо внесення змін до критеріїв віднесення наркотичних (психотропних) лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів, до категорії лікарських засобів, які відпускаються без рецептів

Документ набув чинності 23.11.2012 р. після його опублікування в «Офіційному віснику України» від 23.11.2012 р, № 87

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 07.09.2012 р. № 708

Про внесення змін до наказу МОЗ України від 14 травня 2003 року № 210

Зареєстровано Міністерством юстиції
за № 1862/22174 від 06.11.2012

Відповідно до статті 21 Закону України «Про лікарські засоби», постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2007 року № 1203 «Про затвердження гранично допустимої кількості наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що містяться в препаратах», з метою удосконалення контролю за обігом лікарських засобів, що містять у своєму складі наркотичні засоби або психотропні речовини і прекурсори,  

НАКАЗУЮ:  

1. Внести до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 14 травня 2003 року № 210 «Про затвердження критеріїв віднесення наркотичних (психотропних) лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів або психотропних речовин і прекурсорів, до категорії лікарських засобів, які відпускаються без рецептів, та Переліку цих засобів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 листопада 2003 року за № 1012/8333 (далі – Наказ), такі зміни:  

1.1. Заголовок Наказу викласти у такій редакції:

«Про затвердження критеріїв віднесення лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів або психотропних речовин і прекурсорів, до категорії лікарських засобів, які відпускаються без рецептів».

1.2. У преамбулі Наказу слова та цифри «пунктів 4, 26 Порядку здійснення контролю за обігом наркотичних (психотропних) лікарських засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2003 № 58» замінити словами та цифрами «підпункту 8.3 підпункту 8 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467».  

1.3. У пункті 1 Наказу після слів «критерії віднесення» слова «наркотичних (психотропних)» виключити.  

2. Внести до Критеріїв віднесення лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів або психотропних речовин і прекурсорів, до категорії лікарських засобів, які відпускаються без рецептів, затверджених Наказом (далі – Критерії), такі зміни:

2.1. У заголовку Критеріїв після слів «Критерії віднесення» слова «наркотичних (психотропних)» виключити.

2.2. Абзаци другий – четвертий, сьомий, восьмий, п’ятнадцятий – сімнадцятий виключити.

У зв’язку з цим абзаци п’ятий, шостий, дев’ятий – чотирнадцятий, вісімнадцятий – двадцятий вважати відповідно абзацами другим, третім, четвертим – дев’ятим, десятим – дванадцятим.

2.3. В абзаці третьому слова «, краплі тощо» виключити.

2.4. Абзац сьомий викласти у такій редакції:  

«Ерготамін».  

3. Управлінню розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я забезпечити в установленому порядку державну реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.  

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра – керівника апарату Богачева Р. М.  

5. Наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Віце-прем’єр-міністр України –
Міністр
Р.В. Богатирьова
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті